Ryhmävierailut

Korona-tilanteen vuoksi ryhmävierailuista täytyy sopia erikseen kirjaston kanssa. Vierailuja toteutetaan harkinnan mukaan, jos turvallisuus ja turvavälit voidaan toteuttaa asianmukaisesti.

Ryhmävierailut ja asiantuntijaluennot

Korona-tilanteen vuoksi ryhmävierailuista täytyy sopia erikseen kirjaston kanssa. Ryhmien vierailuja toteutetaan harkinnan mukaan, jos turvallisuus ja turvavälit voidaan toteuttaa asianmukaisesti.

Pohjoismaiden vilkkaimmin käytetty yleinen kirjasto toimii kahdessa rakennuksessa. Vanha talo valmistui vuonna 1903, ja uudisosa vuonna 2007.

Ryhmille järjestetään kirjaston palveluihin, arkkitehtuuriin, taiteeseen sekä kulttuurihistoriaan painottuvia kierroksia. Ryhmän koko on enintään 20 henkilöä, ja opastus kestää noin 60 min.

Varaukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen toivottua ajankohtaa. Opastuksia järjestetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja sopimuksen mukaan myös muilla kielillä.

Hinnasto

Hinnat/ryhmä (sis alv. 24 %)

  • Turun kaupunki, yhdistykset ja yleishyödylliset turkulaiset yhteisöt 0 €/ryhmä
  • Muut ryhmät klo 8-16, arkisin 50 €/ryhmä
  • Muut ryhmät klo 16 jälkeen ja
    viikonloppuisin 65 €/ryhmä
  • Asiantuntijaluennot 80 €/tunti

Lasten ja nuorten vierailut
(esi-, ala- ja yläkoulu)

Esikoululaisten kirjastokurssi sekä ala- ja yläkoulun kirjastovierailut tutustuttavat lapsia ja nuoria kirjaston ja kulttuurin mahdollisuuksiin. Kirjastokortti mukaan!

Esikoululaisten Kirjastokurssi

Esikoululaisten Kirjastokurssi käydään omassa lähikirjastossa, jos lähikirjasto sitä tarjoaa. Pääkirjasto on keskustan alueen lähikirjasto.

Lähikirjastojen varaukset suoraan kyseisestä kirjastosta.

Elämyspolku

Kirjaston tarjoamat opetussuunnitelmaan kuuluvat vierailut 2., 4., 5. ja 7. luokille

Alakoulu

2. luokille: Kirjavinkkaus pääkirjastossa tai lähikirjastossa (L1, L2, L4)
Vierailulla kuullaan kirjavinkkejä ja lopuksi lainataan. Mukaan tarvitaan kirjastokortti. Kirjavinkkaus houkuttelee lukemaan monipuolisesti.

Ohjelmaan mahtuu 8-12 kirjaa / sarjaa. Pääkirjaston Studiossa esitystä elävöitetään käyttämällä kuvia, ääntä ja videoita. Kaikissa vinkkauksissa on paikalla yksi luokka kerralla.

4. luokille: Mediamatka (L1, L2, L4, L5)
Mediamatkalla opetellaan tiedonhakua ja kirjastonkäyttöä, harjoitellaan kuvanlukutaitoa ja tiedon luotettavuuden arviointia sekä puhutaan ikärajoista ja median herättämistä tunteista. Ryhmäkoko enintään 30 oppilasta.

Mediamatkalla käydään omassa lähikirjastossa. Pääkirjasto on keskustan alueen lähikirjasto. Huom! Nummen, Pansion, Runosmäen ja Vasaramäen kirjastojen mediamatkojen aikoja voi varata joulukuusta alkaen. 

5. luokille: Kirjavinkkaus pääkirjastossa (L1, L2, L4)
Vierailulla kuullaan kirjavinkkejä ja lopuksi lainataan. Mukaan tarvitaan kirjastokortti. Kirjavinkkaus houkuttelee lukemaan monipuolisesti.

Ohjelmaan mahtuu 8-12 kirjaa / sarjaa. Esitystä elävöitetään käyttämällä kuvia, ääntä ja videoita. Paikalla on yksi luokka kerralla.

STK-, Valmo- ja pienluokkien (2. ja 5. lk): Kirjavinkkaus pääkirjaston Saagassa tai omassa lähikirjastossa
STK-, Valmo- ja pienluokkien vinkkauksissa on paikalla vain yksi luokka. Näin kirjatarjonta voidaan kohdentaa paremmin juuri sen luokan tarpeisiin.

Yläkoulu

Kaikille 7. luokille: Kirjavinkkaus (kirjastokortit mukaan!) satu.pyhala(a)turku.fi 

Kirjavinkkaus avaa kannet nuorten suomenkieliseen kaunokirjallisuuteen. Kutkuttavasti keskenjätetyt juonikuvaukset houkuttelevat lukemaan eri genreihin kuuluvia uutuuksia ja ikisuosikkeja. Tarkoitus on ylläpitää oppilaiden lukuintoa ja löytää lopuksi jokaiselle oppilaalle tasoaan vastaava lukukirja.  

Etäkirjavinkkaus satu.pyhala(a)turku.fi 

Teamsin kautta tehtävä etävinkkaus on vaihtoehtona luokille, joille kirjastoon pääseminen on hankalaa. Kysy lisätietoja! 

Lisäksi tarjoamme valinnaisia käyntejä: 

7. luokille: Sarjakuva tutuksi (kirjastokortit mukaan!) merja.lunden(a)turku.fi 

Sarjakuva ei ole vain lyhyitä strippejä ja kevyttä huumoria. Sarjakuvavinkkauksessa tutustutaan eri sarjakuvagenreihin, kiinnostaviin kertomuksiin ja monipuolisiin hahmoihin. Kuva tuo lisätason tarinaan ja herättelee lukijan mielikuvitusta. 

Tietotietokilpailu mari.eronen(a)turku.fi 

Innostavassa kilpailussa opitaan tiedonhakua ja kirjastonkäyttöä. Koululla opettajan johdolla tai pääkirjastossa henkilökunnan ohjauksessa! Kesto n. 45 min. 

8. luokille: Genre-esittelyt korvataan 2020-2021 Vaski-verkkokirjastoon tulevilla nuortenkirjalistoilla, joista oppilas voi omatoimisesti etsiä kirjan haluamastaan genrestä. 

9. luokille: Vinkkejä kirjallisuustutkielman tekemiseen erika.woodard(a)turku.fi 

Lukuvinkkaus, jonka jälkeen oppilaat voivat lainata aiheeseen sopivaa (maailmankirjallisuutta tai kotimaista laatukirjallisuutta) luettavaa. Vinkkauksessa kiinnitetään huomiota kirjanvalintakriteereihin, lukutekniikkaan ja tekstilajeihin. Lukuvinkkaus ei keskity kirjojen juoniin, vaan pyrkii esittelemään monipuolisesti kirjallisuutta monenlaiselle lukijalle. 

Sarjakuva tutuksi (kirjastokortit mukaan!) merja.lunden(a)turku.fi 

Sarjakuva ei ole vain lyhyitä strippejä ja kevyttä huumoria. Sarjakuvavinkkauksessa tutustutaan eri sarjakuvagenreihin, kiinnostaviin kertomuksiin ja monipuolisiin hahmoihin. Kuva tuo lisätason tarinaan ja herättelee lukijan mielikuvitusta. 

Tutustu Lukupolkuun

Lukupolku sisältää kirjaston kirjavinkkareiden lukuehdotuksia suomenkielisen alakoulun 1.-6.-luokille. Lukupolussa suosituksia myös yläkoululaisille.

Toisen asteen tietokierrokset pääkirjastossa

Toisen asteen opiskelijoille suunnitelluilla tietokierroksilla tutustumme tiedonhakuun Vaski-verkkokirjastossa, pääkirjaston tiloihin ja palveluihin, sekä opiskelijoille hyödyllisiin kirjastoaineistoihin.

Maksuton kierros kestää noin tunnin. Otahan yhteyttä oikealla olevasta linkistä viimeistään kaksi viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.