Kouluille

Varaa luokkaretkiopastus

Hei opettajat Turun kaupungin kouluissa!

Touko-kesäkuu on vilkasta luokkaretkiaikaa, joten suosittelemme, että turkulaiset kouluryhmät vierailevat museossa muina ajankohtina. Ruuhkien välttämiseksi pyydämme ennakkoilmoittautumista myös omatoimivierailuista.

Turun linna on Turun ykkösluokkaretkikohde

Suuntaa luokkasi kanssa Turun linnaan! Tarjoamme kaikenikäisille koululaisille opettavaisia ja elämyksellisiä opastuksia ja työpajoja. Tutustu tarjontaamme alla olevien linkkien kautta ja ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva luokkaretkipaketti. Turkulaisille koululuokille sisäänpääsymaksu on luokkaretkiajan ulkopuolella ilmainen.

Kerrothan tilauksen yhteydessä, jos kyseessä on erityisluokka. Opettaja on vastuussa oppilaistaan koko museovierailujen ajan.

Tehtävämateriaali keskiajan ilmiöiden vaikutuksesta nykypäivään

Verkko-opetusmateriaalin tehtävät kehittävät oppilaiden historiatietoisuutta ja he ymmärtävät, että menneisyyden ilmiöt vaikuttavat elämään tänä päivänä.

Ilmiökeskeinen tehtävämateriaali koululaisille - tutustu 1600-lukuun

Oheisen ilmiökeskeisen tehtävämateriaalin avulla voi syventää tietoa ja ymmärrystä 1600-luvun elämästä ja arjesta.

Lisätyn todellisuuden aikamatka vuoden 1827 Turun linnaan ja Linnanpuistoon  

Millainen oli Turun Linnanpuisto kaksisataa vuotta sitten? Millaista elämää linnassa ja sen ympäristössä elettiin? Keitä alueella eli ja työskenteli? Uusi, lisätyn todellisuuden kokemus avaa puiston ja Turun linnan ympäristön historiaa kivalla ja uudenlaisella tavalla.

Matikkakävely Turun linnassa

Turun linna on monipuolinen oppimisympäristö ja täällä voi oppia myös matikkaa ja näkemään matemaattisia tehtäviä. Joustavaan Matematiikkaan -verkkokurssilla tätä videota käytetään matemaattisen ajattelun ja käsitteistön tunnistamisen harjoitteluun. Luokanopettajat voivat myös näyttää tämän osissa oppilailleen ja ratkoa matemaattisia ongelmia videon innostamina. Video on tehty yhdessä Turun yliopiston matematiikan oppimisen ja opetuksen -tutkimusryhmän kanssa.

 

Asiasanat: