Turun päivät Pietarissa 2015

Pietarissa järjestetään Turun päivät 20.–22.10.2015. Tänä vuonna yritysyhteistyö on näyttävästi esillä. Turun Seudun Kehittämiskeskus järjestää business-to-business -tapahtuman, jossa mukaan ilmoittautuneille yrityksille on luvassa muun muassa teemaryhmiä eri aloilta, verkostoitumisbuffee ja yritysvierailuja. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Finnish Business in St. Petersburg -tilaisuuden kanssa, johon odotetaan noin 400 suomalaista ja venäläistä osallistujaa.

Turku ja Pietari ovat tunnettuja kulttuurikaupunkeja, mikä näkyy myös kaupunkien välisessä yhteistyössä. Tällä kertaa kulttuuriohjelma on musiikkipainotteinen. Turun Filharmoninen Orkesteri vierailee Mariinski-teatterissa ja Suomi-Venäjä -seura tuo jazzklubille kaksi tuoretta esiintyjää Anniina Aufin ja Jargoslavian.

Pietarilaiset saavat myös ajankohtaisen katsauksen Suomen politiikkaan eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilän yleisöluennolla Suomi-talossa. Turkulainen yliopistotason osaaminen tulee esille myös Emerging Trends in Drug Development -symposiumissa, joka on jatkoa keväällä 2015 alkaneelle suomalais-venäläiselle lääkekehityksen alan yliopistoyhteistyölle.

Turun päivien yhteydessä Pietarissa vierailee myös Turun kaupungin valtuuston delegaatio kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Seppo Lehtisen johdolla. Delegaatio tutustuu vierailunsa aikana Pietarin lakiasäätävän kokouksen (duuman) toimintaan.

Turun ja Pietarin vuonna 1953 alkanutta yhteistyötä juhlistetaan joka toinen vuosi Turussa ja Pietarissa.

Turun päivien ohjelman järjestelyissä on mukana lukuisia Venäjä-yhteistyötä tekeviä toimijoita.

Kaupunkien yhteinen toimintasuunnitelma

Ystävyyskaupunkiyhteistyölle on näkymät myös tulevaisuudessa, ja Pietarissa keskustellaan Turku-päivien yhteydessä kaupunkien 2016–2018 toimintasuunnitelmasta. Turku ja Pietari ovat olleet ystävyyskaupunkeja jo yli 60 vuotta. Yhteistyö on ollut tiivistä erityisesti koulutuksen, kulttuurin, liiketalouden ja tieteen aloilla.

Lisätietoja: kansainvälisten asioiden päällikkö Mika Akkanen.

***

Turun päivät Pietarissa -ohjelma

9.10. Turun filharmonisen orkesterin juhlakonsertti, Mariinski-teatteri
kapellimestarina Leif Segerstam, solistina Camilla Nylund

20.10. II Russian-Finnish Symposium ”Emerging Trends in Drug Development”,
St. Petersburg State Chemical-Pharmaceutical Academy
yhteistyössä Turun yliopisto, Åbo Akademi ja St. Petersburg State Chemical-Pharmaceutical Academy

20.10. Keikka Anniina Auf ja Jargoslavia, JCF-klubi
yhteistyössä Suomi-Venäjä -seuran Turun osasto ja Norden Association

21.-22.10. Business-to-Business -tapahtuma, Crowne Plaza Airport
tietoa, yhteistyökumppaneita, verkostoitumista ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia
Finnish Business in St. Petersburg -tilaisuus 21.10. klo 14–18.30
yhteistyössä Turun Seudun Kehittämiskeskus ja Suomalais-Venäläinen kauppakamari

21.10. Kulttuurien vuoropuhelu Nevan rannoilta Auralle -seminaari, St.Petersburg Association for International Cooperation (60, Liteiny prospect)
järjestäjänä Baltic Region ry

21.10. Suomen eduskunta vuoden 2015 vaalien jälkeen -seminaari, Pietarin Suomi-talo
puhujana Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä

Huhtikuussa 2015 pidettyjen Suomen eduskuntavaalien tulos oli monella tapaa historiallinen: Perussuomalaiset vakiinnutti paikkansa suurena puolueena, SDP taas sai historiansa heikoimman kannatuksen. Uuden hallituksen johtajaksi tuli Keskustan Juha Sipilä, ulkoministeri puolestaan EU-kriittinen Timo Soini. Hallituksella riittää haasteita Suomen nostamisessa historiallisen pitkästä taantumasta. Ennustamattomuutta tilanteeseen tuo akuutiksi yltynyt pakolaiskriisi, joka on vaikea pala purtavaksi varsinkin maahanmuuttokriittisille perussuomalaisille.

21.10. Keikka Anniina Auf ja Jargoslavia, Norden Association
yhteistyössä Suomi-Venäjä -seuran Turun osasto ja Norden Association

22.10. Terve koulu kulttuurienvälisessä vuorovaikutuksessa, koulu 204

22.10. Turun ammattikorkeakoulun ja Pietarin valtion yliopiston yhteistyöseminaari, Saint-Petersburg State University of Aerospace Instrumentation