Maanalainen pysäköinti

Toriparkki

Toriparkki avautui joulukuussa 2020.

Pysäköintihallissa on paikkoja 620 autolle ja 20 sähköauton latauspistettä.

www.turuntoriparkki.fi

Mitä sinä haluat?

Haluatko liikenteeltä rauhoitetun kävelykeskustan? Turvallisen pyöräilykeskustan? Elävän kaupunkikulttuurikeskustan? Monipuolisen ostoskeskustan? Näistä tulee totta vain, jos Kauppatorin maanalainen pysäköinti rakennetaan.

Kauppatorin maanalainen pysäköinti on osa keskustan uudistamista. Jotta Turkuun saadaan Suomen upein kävely-, pyöräily- ja oleilukeskusta, on torin ympäristön autoliikenne ohjattava maan alle. Kauppatorin uudistus ei toteudu ilman maanalaista pysäköintiä.

Noin 600–800 autopaikan pysäköinti voidaan rakentaa asemakaavan mukaisesti kahteen tasoon torikannen alle. Kun torin ympäristöstä poistetaan noin 200 kadunvarsipaikkaa, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön vapautuu keskustassa yhä enemmän tilaa.

Maanalaisesta pysäköinnistä rakennetaan neljä hissi- ja porrasyhteyttä Kauppatorille. Lisäksi johdetaan viisi maanalaista kävely-yhteyttä suoraan toria ympäröiviin kiinteistöihin.

Pysäköintihanketta edistämään ja toteuttamaan on perustettu Turun Toriparkki Oy. Yhtiön ovat perustaneet joukko Kauppatorin ympäristön yrittäjiä ja kiinteistönomistajia.

Video:

Kaupunginosa/Alue: