Torikauppa ja aukioloajat

Kauppatori palvelee:

 • maanantaista perjantaihin klo 7.00–18.00
 • lauantaisin klo 7.00–15.00
 • juhannus- ja uudenvuodenaattona klo 7.00–13.00
 • jouluaattona klo 7.00–12.00

Torivalvojien puhelinnumerot:

 • 050 5124 645
 • 050 5589 796

Perinteinen ja turkulaisille tärkeä torikauppa jatkuu Kauppatorilla jatkossakin – myös uudistuksen aikana. Torille kannattaa siis poiketa kahville, vihannesostoksille ja joulumarkkinoille ihan niin kuin ennenkin.

Tuoreet hedelmät ja vihannekset sekä loistava kukkameri houkuttelevat ohikulkijoita. Monipuoliseen ja laadukkaaseen tarjontaan kuuluvat myös tuore kala, leipomotuotteet, vaatteet ja käsityöt. Torille voi piipahtaa ostoksille, torikahville tai vain aistimaan tunnelmaa.

Mitä Kauppatori tarjoaa tulevaisuudessa?

Turun Kauppatori on suosittu kauppa- ja tapaamispaikka, mutta monipuoliseen ja laadukkaaseen tarjontaan kaivataan uutta potkua. Kauppatorin uudistamisen tavoitteena on elävöittää Turun keskustaa, parantaa viihtyisyyttä, lisätä kaupankäyntiä alueella sekä luoda kokonaan uusia julkisen tilan käyttömahdollisuuksia.

Hyvin suunniteltu tori tukee paikallista ruokakulttuuria. Esikuvana toimii kauppahallin onnistunut uudistus, joka valmistui vuonna 2013. Myös Kauppatorille halutaan eurooppalaista kahvilatunnelmaa ja rikasta ruokakulttuuria. Tällöin uusille ilmiöille, kuten Ravintolapäivän tapahtumille olisi paikkansa kaupungin keskeisimmällä paikalla.

Kauppatorin myyntipaikkoja sijoitetaan uudelleen, ja ryhmittelyä jäsennetään uusilla kulkureiteillä. Uudistusten myötä torikaupan ja kahviloiden olosuhteet nousevat uudelle tasolle, kun kylmä- ja varastotilat sekä jätesäilytys sijoitetaan torikannen alle. Myös torirakennukset uusitaan, ja niihin tulee palvelupisteitä, näyttelytiloja, pop-up-kauppoja, kahviloita, ruokakojuja, ravintoloita ja yleisötiloja.

Turun Kauppatori on kaupan keskus sekä suosittu tapaamispaikka. Torilla järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja ja markkinoita.

Tuoreet hedelmät ja vihannekset sekä loistava kukkameri houkuttelevat ohikulkijoita. Monipuoliseen ja laadukkaaseen tarjontaan kuuluvat myös tuore kala, vaatteet ja käsityöt. Torille voi piipahtaa ostoksille, torikahville tai vain aistimaan tunnelmaa.

Myyntipaikan vuokraus

Huom! Näin kesäkaudella Kauppatorille ei valitettavasti voida ottaa uusia kauppiaita johtuen toriremontin aiheuttamasta tilan puutteesta. Tämä koskee tilapäismyynnin lisäksi myös pidempiaikaisia sopimuksia, joita ei toriremontin aikana tehdä ollenkaan.

Lyhytaikaiset kauppiaat maksavat päivämaksun. Maksu on

 • 4 x 4 metrin paikasta 20 euroa (sis. alv 24 %)
 • 2 x 2 metrin paikasta 10 euroa (sis. alv 24 %)

Myyntipaikat alkutuottajille

Kauppatorilla on alkutuottajia varten myyntipenkit, josta voi vuokrata metreittäin myyntitilaa. Maksut ovat seuraavat:

 • 2 metriä 6 euroa
 • 4 metriä 15 euroa
 • 6 metriä 25 euroa

Maksut ovat päivältä ja sisältävät arvonlisäveron. Alkutuottajapaikat on tarkoitettu oman tilan tuotteita myyville.

Kaupunginosa/Alue: