Torikauppa ja aukioloajat

Kauppatori palvelee:

  • maanantaista perjantaihin klo 7.00–18.00
  • lauantaisin klo 7.00–15.00
  • juhannus- ja uudenvuodenaattona klo 7.00–13.00
  • jouluaattona klo 7.00–12.00

Ota yhteyttä:

Tuoreet hedelmät ja vihannekset sekä loistava kukkameri houkuttelevat ohikulkijoita. Monipuoliseen ja laadukkaaseen tarjontaan kuuluvat myös tuore kala, leipomotuotteet, vaatteet ja käsityöt. Torille voi piipahtaa ostoksille, torikahville tai vain aistimaan tunnelmaa.

Turun Kauppatori on myös kaupan keskus sekä suosittu tapaamispaikka. Torilla järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja ja markkinoita.

Mitä Kauppatori tarjoaa tulevaisuudessa?

Turun Kauppatori on suosittu kauppa- ja tapaamispaikka, mutta monipuoliseen ja laadukkaaseen tarjontaan kaivattiin uutta potkua. Kauppatorin uudistamisen tavoitteena on elävöittää koko Turun keskustaa, parantaa viihtyisyyttä, lisätä kaupankäyntiä alueella sekä luoda kokonaan uusia julkisen tilan käyttömahdollisuuksia.

Hyvin suunniteltu tori tukee paikallista ruokakulttuuria. Kauppatorille haluttiin enemmän eurooppalaista kahvilatunnelmaa ja rikasta ruokakulttuuria. Nyt uusista tuulista pääsee nauttimaan hiljattain avattujen pavinjonkiravintoloiden terasseilla. Myös uusille ilmiöille, kuten Ravintolapäivän tapahtumille löytyy nyt paikka kaupungin keskeisimmällä paikalla. 

Myyntipaikan vuokraus

Kauppatorin myyntipaikkoja sijoitetaan uudelleen, ja ryhmittelyä jäsennetään uusilla kulkureiteillä. Uudistusten myötä torikaupan ja kahviloiden olosuhteet nousevat uudelle tasolle, kun kylmä- ja varastotilat sekä jätesäilytys sijoitetaan torikannen alle. Torin pinnalle on noussut neljä upeaa paviljonkirakennusta, ja niihin avautuu palvelupisteitä, näyttelytiloja, pop-up-kauppoja, kahviloita, ravintoloita ja yleisötiloja.

Kauppatorille ei tällä hetkellä oteta uusia kauppiaita johtuen toriremontin aiheuttamista muutoksista. Myyntipaikat aukeavat vuokrattaviksi vuoden 2023 alussa. Tämä koskee tilapäismyynnin lisäksi myös pidempiaikaisia sopimuksia, joita ei toriremontin aikana tehdä ollenkaan. Lisätietoa myyntipaikan vuokraamisesta tulee syksyn aikana.

Kaupunginosa/Alue: