Kaupunkilaisten kauppatori

Entistä elävämpi ja viihtyisämpi keskusta

Torikahveja. Ilmaiskonsertteja. Esityksiä. Pop-up-kauppoja. Luistelukenttä. Joulukylä. Terasseja. Leikkipaikkoja. Maanalainen pysäköinti. Sitä on Turun uusi Kauppatori – ja paljon muuta!

Kauppatorin uudistamisen tavoitteena on elävöittää Turun keskustaa, parantaa viihtyisyyttä, lisätä kaupankäyntiä alueella sekä luoda kokonaan uusia julkisen tilan käyttömahdollisuuksia. Uudistuksen jälkeen Turussa on Suomen upein kävely-, pyöräily- ja oleilukeskusta.

Uutta ja ihanaa

Uudesta Kauppatorista tehdään kaikenikäisiä kaupunkilaisia kokoava ja yhdistävä ympäristö, jossa on penkkejä, puita, istuskeluportaita, tapahtumalava, taidetta, leikkipaikkoja, luistelukenttä, kioskeja ja katoksia. Torirakennukset uusitaan, ja niihin tulee mm. pop-up-kauppoja ja näyttelytiloja. Erilaiset kokoontumispaikat, sisätilat ja rakenteet houkuttelevat niin perheen pienimpiä, teinejä kuin senioreitakin.

Alueella voidaan ympärivuotisesti toteuttaa erilaisia kulttuurin, tieteen ja taiteen tapahtumia. Kesällä järjestetään esityksiä ja ilmaiskonsertteja, syyspimeällä tori taas voidaan muuttaa vaihtuvalla valaistuksella suureksi julkiseksi tilataideteokseksi. Talvella kaupunkilaiset saavat luistella torin luistelukentällä ja joulukuussa ammentaa joulumieltä tunnelmallisesta joulukylästä.

Helppo tulla, mukava olla

Kauppatori uudistetaan vastaamaan nykyajan tarpeita perinteitä kunnioittaen. Nykyiset torikivet ladotaan uudelleen, jolloin uusi tasainen pinta on aikaisempaa helppokulkuisempi esimerkiksi ikäihmisille. Katusulatuksen ansiosta torilla on mukava asioida talven liukkaillakin.

Torikauppaa jäsennellään uudelleen tärkeimpien kävelyreittien mukaisesti, ja alueelle lisätään selkänojallisia ja käsituellisia istuimia. Lisäksi torille ja bussipysäkeille asennetaan näkövammaisia auttava opaslaattajärjestelmä.

Uuden Kauppatorin havainnekuvat

Katso video:

Asiasanat: 
Kaupunginosa/Alue: