Torimyyntipaikat ja aukioloajat

Kohti rikkaampaa ruokakulttuuria ja kansainvälisten torien tunnelmaa

Perinteinen ja turkulaisille tärkeä torikauppa jatkuu Kauppatorilla jatkossakin – myös uudistuksen aikana. Torille kannattaa siis poiketa kahville, vihannesostoksille ja joulumarkkinoille ihan niin kuin ennenkin.

Tuoreet hedelmät ja vihannekset sekä loistava kukkameri houkuttelevat ohikulkijoita. Monipuoliseen ja laadukkaaseen tarjontaan kuuluvat myös tuore kala, leipomotuotteet, vaatteet ja käsityöt. Torille voi piipahtaa ostoksille, torikahville tai vain aistimaan tunnelmaa.

Torin aukioloajat

Kauppatori palvelee:

  • maanantaista perjantaihin klo 7.00–18.00
  • lauantaisin klo 7.00–15.00
  • juhannus- ja uudenvuodenaattona klo 7.00–13.00
  • jouluaattona klo 7.00–12.00

Lisätietoa myyntipaikan vuokrauksesta ja torivalvojien yhteystiedot

Mitä Kauppatori tarjoaa tulevaisuudessa?

Turun Kauppatori on suosittu kauppa- ja tapaamispaikka, mutta monipuoliseen ja laadukkaaseen tarjontaan kaivataan uutta potkua. Kauppatorin uudistamisen tavoitteena on elävöittää Turun keskustaa, parantaa viihtyisyyttä, lisätä kaupankäyntiä alueella sekä luoda kokonaan uusia julkisen tilan käyttömahdollisuuksia.

Hyvin suunniteltu tori tukee paikallista ruokakulttuuria. Esikuvana toimii kauppahallin onnistunut uudistus, joka valmistui vuonna 2013. Myös Kauppatorille halutaan eurooppalaista kahvilatunnelmaa ja rikasta ruokakulttuuria. Tällöin uusille ilmiöille, kuten Ravintolapäivän tapahtumille olisi paikkansa kaupungin keskeisimmällä paikalla.

Kauppatorin myyntipaikkoja sijoitetaan uudelleen, ja ryhmittelyä jäsennetään uusilla kulkureiteillä. Uudistusten myötä torikaupan ja kahviloiden olosuhteet nousevat uudelle tasolle, kun kylmä- ja varastotilat sekä jätesäilytys sijoitetaan torikannen alle. Myös torirakennukset uusitaan, ja niihin tulee palvelupisteitä, näyttelytiloja, pop-up-kauppoja, kahviloita, ruokakojuja, ravintoloita ja yleisötiloja.

Kaupunginosa/Alue: