Kesä on kauneimmillaan ja Turku täynnä tapahtumia, mutta houkutteleviinkaan tapahtumiin tule välttämättä lähdettyä ilman seuraa. Tykkää turkulaisesta! -kampanja kannustaakin kokeilemaan kesäilon tuplausta: Kutsu kaveri tai naapuri seuraksesi, sillä mukavassa seurassa tapahtumat tuottavat vähintään kaksinkertaisen ilon!

Ota heinäkuun vinkit talteen!

Istahda juttusille Lönnrotinpuistoon tai Mannerheiminpuistoon

Miltä kuulostaisi puistonpenkki, johon istahtamalla voisi kertoa, että on valmis juttutuokioon tuntemattomankin kanssa? Nyt se on mahdollista! 

Kesäkuun lopussa Turkuun putkahti kaksi pirteän vaaleanpunaista puistonpenkkiä, jotka kannustavat: ”Tässä olisi kuulumisten vaihtamisen paikka! Det skulle vara på sin plats att fråga ”vad hörs”!” Toinen penkki löytyy Lönnrotinpuistosta ja toinen Mannerheiminpuistosta.

Kohdataan ja jutellaan!

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä tarjoaa kesälläkin mahdollisuuden keskustelutukeen ja kuulumisten vaihtamiseen helposti. Puhua voi mistä tahansa, vaikkapa ihan vain puhumisen tarpeesta!

Hautausmaapappi Peter Eriksson on tavattavissa Turun hautausmaalla pääsääntöisesti keskiviikosta perjantaihin klo 12–16 elokuun loppuun saakka. Häntä voi kysellä myös muilta hautausmaan työntekijöiltä, jotka voivat soittaa papin paikalle, jos miestä ei löydy.

Turun Tuomiokirkossa on pappi tai diakoniatyöntekijä tavattavissa päivittäin klo 15-17. Työntekijälle voi tulla puhumaan matalalla kynnyksellä erilaisista mieltä painavista asioista tai ihan vain vaihtamaan kuulumisia.

Turun Perheasiain neuvottelukeskuksen perheneuvojat tarjoavat mahdollisuutta keskusteluun Turun Tuomiokirkossa ilman ajanvarausta elokuusta alkaen. Perheneuvoja on paikalla 10.8.2021 alkaen joka kuukauden 10. päivä klo 15–17. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja ne käydään niin, että ulkopuoliset eivät pääse kuulemaan keskusteluja. Tervetuloa keskustelemaan parisuhteeseen liittyvissä asioissa. Voit tulla yksin tai yhdessä.

Hiiohoi kaikki seniorisinkut!

Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry kumppaneineen kutsuu seniorisinkut laivalle.
SENIORISINKKUPIKNIK 6.9., aamulla laivaan ja illaksi kotiin. Ilmoittautuminen on 7.–23.7.

Lisätietoa ohjelmasta ja ilmoittautumisesta: www.kotikunnas.fi/seniorisinkkupiknik

Päiväretkelle Fölikavereiden kanssa Naantaliin tai Kurjenrahkalle?

Fölikaverit ovat vapaaehtoisia senioreita, jotka opastavat ja auttavat ikätovereita Fölin käytössä. Toiminta pohjautuu Föli-treffeihin, joille kuka tahansa ikäihminen voi tulla oppimaan Fölin palveluista ja joukkoliikenteen käytöstä. Toimintaan voit tutustua mm. Föli-treffeillä tai osallistumalla yhteisille retkille. Osallistuminen on ilmaista ja se tapahtuu omalla vastuulla.

  • Föli-treffejä järjestetään to 29.7. ja pe 20.8 klo 14. Ilmoittautumiset puh. 044 536 7741 / Turun Seudun Vanhustuki ry.
  • Retki Naantaliin on ohjelmassa torstaina 15.7. iltapäivällä. Ilmoittautumiset viimeistään 14.7. mennessä puh. 040 5920 708 /fölikaveri Pirjo.
  • Kurjenrahkaan suunnataan yhdessä päiväretkelle 3.8. Ilmoittautumiset viimeistään 2.8. mennessä puh. 044 536 7741 / Turun Seudun Vanhustuki ry.

Lue lisätietoa fölikavereista Fölin sivuilta ja vinkkaa senioreille.

Uutta intoa eläkepäiviin – ryhdy Sippe-vapaaehtoiseksi

Tule mukaan uudenlaiseen vapaaehtoistoimintaan, jossa lisäät muiden ikääntyneiden iloa ja hyvinvointia.

Mitkä asiat juuri sinua innostavat? Osuuko joku näistä: ravitsemus, liikunta, musiikki, kuvataide, muistelu, luonto, valokuvat, mielen hyvinvointi, matkailu tai lemmikit. Entuudestaan ei tarvitse osata mitään, tarjoamme kaiken tarpeellisen tiedon ja tuen sinulle.

Sippe-hyvinvointikutsuilla tehtäväsi vapaaehtoisena on viritellä keskustelua valitsemastasi teemasta kahvittelun lomassa. Järjestämme syksyllä maksuttoman koulutuksen uusille Sippe-vapaaehtoisille.

Lue lisää: www.sippe.fi/vapaaehtoiselle tai ota yhteyttä vesa.lehto@kotikunnas.fi / p. 044 7290 496

Tykkää turkulaisesta! -kampanjaa koordinoi Tukenasi ry yhdessä Turun kaupungin, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sekä Louhos Digital Oy:n kanssa. Valtakunnallisena yhteistyökumppanina on Lähdeliike.