Nuorelle

Palvelujamme ovat mm. 

  • uraohjaus
  • koulutusohjaus
  • tuettu työllistäminen
  • opastustuokiot
  • maahanmuuttajapalvelut

Ota yhteyttä:

Opas valmistuneelle (lukio, ammatillinen koulutus):

Ohjaamon uutiskirje

Työpisteen video

 

Mietityttääkö tulevaisuus? Mistä saisin töitä ja miten? Mihin kouluun hakisin? Oma kämppä unelmissa?

Työpisteen nuorten palvelut palvelee alle 30-vuotiaita tarjoamalle apua ja tukea erilaisissa työllistymiseen, kuntoutumiseen, kouluttautumiseen, asumiseen, oman talouteen ja  hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Apunasi ovat matalan kynnyksen palvelu Ohjaamo, työllistämispalvelut, tehostetut palvelut sekä koulutuspalvelut. Lisäksi nuori voidaan ohjata Työpisteessä toimiviin muihin tarkoituksenmukaisiin palveluihin.  

Lue lisää Ohjaamosta: www.turku.fi/ohjaamo

Kesätyösetelit ja Kausityösetelit

Turun kaupunki haluaa tuoda helpotusta nuorten kesätyötilanteeseen. Kesätyöseteli on tuki työnantajalle, joka palkkaa setelin saaneen nuoren kesätöihin. Turun kaupungin kesätyösetelit on tarkoitettu turkulaisille nuorille ja setelin voi käyttää kesäkaudelle 1.5.–31.8. Katso tarkemmat tiedot: kesätyöseteli-nettisivuilla

Tiesitkö, että voit hyödyntää työsetelin kesän ulkopuolella? Uudella kausityösetelillä tuetaan nuorten työllistymistä kesäkauden ulkopuolella. Kausityöseteli perustuu jo käytössä olevaan kesätyösetelimalliin. Kausityösetelit otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa syksyllä 2022. Kausityösetelin voi saada vain turkulainen nuori, mutta työpaikan ei tarvitse sijaita Turussa. Katso tarkemmat tiedot: kausityöseteli-nettisivuilla.

Duunikoutsi valmentaa nuoren työelämään

Duunikoutsi-mobiilisovellus on työelämävalmentaja, joka sisältää kaiken, mitä nuoren tarvitsee tietää työelämästä: vinkit työnhakuun, askeleet työnhakuprosessiin, välineet haastatteluun valmistautumiseen, kannustavia testejä, työelämän pelisäännöt ja inspiroivia uratarinoita. Duunikoutsi auttaa tunnistamaan vahvuuksia ja taitoja sekä haastaa TET-paikan, kesätöiden tai seuraavan unelmatyön hakuun. Sovelluksesta saa ladattua myös osaamispohjaisen CV:n, jonka tekoäly täyttää valmiiksi Duunikoutsissa suoritettujen haasteiden pohjalta.

Turun kaupunki on mukana hankkeessa, jossa Duunikoutsi-sovellusta kehitetään. Hankkeen myötä sovellukseen tuodaan mm. eri kieliversiot. Tulevaisuudessa Duunikoutsi palvelee nuoria entistä paremmin myös englanniksi, ruotsiksi, somaliksi, arabiaksi ja venäjäksi.

Lue lisää Duunikoutsista: https://www.tat.fi/duunikoutsi/ ja https://www.turku.fi/uutinen/2021-10-04_tekoaly-valmentaa-kohti-tyoelamaa-varsinais-suomessa  

Duunikoutsi on ladattavissa Google Play -kaupasta ja Apple Storesta