Työnhakijalle

Koronan aiheuttamat muutokset: toimimme pääosin etänä 31.8.2021 saakka

Otamme vastaan yksittäisiä asiakkaita Käsityöläiskadulla vain ajanvarauksella. Jos sinulla on aika varattuna, eikä sinulla ole hengitysinfektio-oireita, vahtimestari tulee päästämään sinut sisälle. Työllisyyden kuntakokeilun palveluista saat lisätietoa Turun seudun kokeilun verkkosivulta

Sekä Kanslerintien että Käsityöläiskadun myymälät ovat kiinni. Torstaisin pidettävä Tekstiilitori-tapahtuma on peruttu. 

Kuntouttavaa työtoimintaa jatketaan etänä painottuvana palveluna. Palveluntuottajat raportoivat Työpisteelle tavat toteuttaa palvelu turvallisesti, ja toiminnan turvallista toteutumista seurataan. Ohjeita muutetaan tarvittaessa valtakunnallisten suositusten ja määräysten mukaisesti.

Turun kaupungin omana toimintana toteutettava kuntouttava työtoiminta Valmennuspisteessä toteutetaan etäyhteyksillä.

Tavoitat meidät:

Puhelimitse:

  • Puh. 02 262 5072

Verkossa: 

Kasvokkain ajanvarauksella:

  • Työpiste: Käsityöläiskatu 10, ma–pe 8.30–16

AJANKOHTAISTA KORONATIETOA JA -OHJEITA  

Tulostettava yhteydenottopyyntölomake:

Autamme ja neuvomme turkulaisia työllistymisessä. Tärkein tehtävämme on saattaa työ ja tekijät yhteen.

Webinaarit ja valmennukset

Pidämme työllistymiseen liittyvän yleisinfotilaisuuden joka maanantai kello 11.00 Teams-alustalla. Siellä saat lisää tietoa Työpisteen palveluista ja työnhaun perusteista.

Webinaareihin ja valmennuksiin voit osallistua joko etänä älylaitteellasi tai ihan fyysisesti Työpisteellä. Sisällöt vaihtelevat, mutta tarjolla on esimerkiksi opastusta työnhakuasiakirjojen tekoon ja työpaikan hakuun, tietotekniikkaopetusta ja opinto-ohjausta.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla tyopiste@turku.fi tai puhelimitse 02 262 5072.

Tuettu työllistäminen

Turun kaupungilla on vuosittain satoja tuetun työllistämisen paikkoja. Työt ovat avustavia tehtäviä, eikä kokemusta välttämättä tarvita. Tarkoituksena on parantaa omaa tilannetta työmarkkinoilla esimerkiksi kartuttamalla työkokemusta ja oppimalla samalla tärkeitä taitoja.

Jos olet turkulainen ja olet saanut työmarkkinatukea vähintään 200 päivää tai olet alle 30-vuotias, ota yhteyttä sähköpostilla: tukityotiimi@turku.fi tai puhelimitse 02 262 5072.

Palvelut nuorille

Työpisteen nuorten palvelut palvelee alle 30-vuotiaita tarjoamalle apua ja tukea erilaisissa työllistymiseen, kuntoutumiseen, kouluttautumiseen, asumiseen, oman talouteen ja  hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Apunasi ovat matalan kynnyksen palvelu Ohjaamo, työllistämispalvelut, tehostetut palvelut sekä koulutuspalvelut. Lisäksi nuori voidaan ohjata Työpisteessä toimiviin muihin tarkoituksenmukaisiin palveluihin. Ohjaamo päivystää puhelinnumerossa 040 724 5440, johon voit laittaa viestiä myös WhatsAppilla.  

Opinto-ohjaus

Saat Työpisteessä henkilökohtaista opinto-ohjausta, kun pohdit ammatillisia koulutusvaihtoehtoja ja koulutukseen hakemista, toimeentuloa opintojen aikana, opiskelun edellytyksiä tai muita sinua askarruttavia asioita. Opinto-ohjaus on luottamuksellista eikä velvoita sinua hakemaan koulutuksiin.

Tavoitat opinto-ohjaajat sähköpostitse, puhelimitse tai WhatsAppilla johanna.leskinen@turku.fi 044 907 3121 tai mia-maria.jokinen@turunakk.fi 040 483 9887. Ota rohkeasti yhteyttä! Nähdään, kuullaan tai viestitellään!

Maahanmuuttajien Osaamiskeskus

Maahanmuuttajien Osaamiskeskuksen työllistymistä tukevat palvelut on tarkoitettu kaikille turkulaisille vieraskielisille. Palvelut tarjoavat apua esimerkiksi työllistymisedellytyksien parantamiseen ja suomen kielen taidon kehittämiseen. Saatavilla on myös omakielistä apua. Osken päivystäjän tavoittaa sähköpostilla osoitteesta osaamiskeskus@turku.fi.

Digipalvelut

Panostamme erityisesti palvelujemme helppoon saavutettavuuteen, ja olemme lisänneet mahdollisuuksia osallistua digitaalisesti. ForeAmmatti-palvelussa voit kartoittaa osaamistasi ja mätsätä sitä avoinna oleviin työpaikkoihin. Chattimme opastaa sinua Työpisteen palveluissa. Oma asioinnin kautta voit esimerkiksi ilmoittautua työnhakijaksi. Olemme kehittämässä myös varausjärjestelmää, joka mahdollistaa ajan varaamisen suoraan verkosta uraohjaajalle tai webinaareihin ja valmennuksiin. 

  • Tule ForeAmmatin käyttäjäksi pyytämällä tunnukset sähköpostilla: foreammatti@turku.fi
  • Chattaille asiakaspalvelijamme kanssa: Chat

Kuntouttava työtoiminta

Oman elämän ja työelämän yhteensovittaminen vaatii ratkaisuja, jotka ottavat huomioon sekä yksilölliset kyvyt että yksilölliset esteet. Työpisteen ammattilaiset etsivät yhdessä sinun kanssasi sinulle sopivan polun, joka vie eteenpäin kohti työelämää. 

Järjestämme kuntouttavaa työtoimintaa pitkään työttömänä olleille henkilöille, joilla ei vielä ole edellytyksiä työkokeiluun tai tuetun työllistämisen paikkaan.

Tiloissamme toimii myös Turun TYP-toimipiste,  jossa saman katon alla työskentelee TE-palveluiden asiantuntijoita, Kelan työkykyneuvoja, Sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijöitä kuin myös Työpisteen uraohjaajia.

Lue lisää:

Käyntiosoite: 

Käsityöläiskatu 10
20100 Turku

Puhelin:

Asiakaspalvelu 02 262 5072
Sähköposti: 
tyopiste@turku.fi

Aukioloajat

Avoinna ajanvarauksella
Ma - Pe 08:30 - 16:00