Kun tarvitset tukea matkalla työelämään

Oman elämän ja työelämän yhteensovittaminen vaatii ratkaisuja, jotka ottavat huomioon sekä yksilölliset kyvyt että yksilölliset esteet. Työpisteen ammattilaiset etsivät yhdessä sinun kanssasi sinulle sopivan polun, joka vie eteenpäin kohti työelämää. 

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta lisää pitkään työttömänä olleen henkilön valmiuksia siirtyä työelämään. Työtoiminnassa työtön saa yksilöllistä ohjausta ja opastusta erilaisissa työtehtävissä tai ryhmätoiminnassa.

Turun kaupunki järjestää kuntouttavaa työtoimintaa

Kaupunki ostaa kuntouttavaa työtoimintaa myös useilta palveluntuottajilta, lähinnä yhdistyksiltä. 

Kenelle suunnattua?

Kuntouttava työtoiminta on suunnattu pitkään työttömänä olleille henkilöille, joilla ei vielä ole edellytyksiä työkokeiluun tai palkkatukityöhön.  Kuntouttavaan työtoimintaan pääsee joko Turun kaupungin sosiaalityön tai Työpisteen ammattilaisten arvioinnin perusteella, joka tehdään yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Kuntouttavan työtoiminnan aikana työttömälle maksetaan työttömyysetuutta sekä kulukorvaus. Saat myös bussikortin kuntouttavan työtoiminnan ajalle.

TYP-piste

Käsityöläiskadulla, Työpisteen tiloissa, toimii turkulaisten työttömien TYP-palvelun palvelupiste. TYP-palvelu on työllistymistä edistävää monialaista yhteispalvelua asiakkaille, joiden palvelutarve edellyttää TE-palveluiden, kaupungin ja Kelan palveluiden yhteensovittamista. Saman katon alla työskentelee TE-palveluiden asiantuntijoita, Kelan työkykyneuvoja, Sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijöitä kuin myös Työpisteen urasuunnittelijoita.

TYP-asiakkaita Työpisteellä palvelee terveydenhoitajia ja lääkäri, joiden vastaanotolle asiakas ohjataan häntä opastavien monialaisten palveluiden työntekijöiden kautta.

Työttömien terveydenhuolto

Perusterveydenhuollon vastuulla olevat työttömien terveystarkastukset toteutetaan pääsääntöisesti Varissuon terveysasemalla Turun AMK:n terveydenhoitajaopiskelijoiden toimesta, opettajansa opastuksessa. Työttömien terveystarkastusten ajanvaraus palvelee ti–to klo 10–14 numerosta 044 9075 469.