Tukityöllistäminen

TURKULAINEN TYÖTÖN TYÖNHAKIJA, HALUATKO TYÖLLISTYÄ?

Olet saanut työmarkkinatukea työttömyyden perusteella vähintään 200 päivää tai olet alle 30-vuotias.

Turun kaupungilla on vuosittain satoja tuetun työllistämisen paikkoja. Työt ovat avustavia tehtäviä, eikä kokemusta välttämättä tarvita. Tarkoituksena on parantaa omaa tilannetta työmarkkinoilla esimerkiksi kartuttamalla työkokemusta.

Myös yrityksiin ja organisaatioihin voidaan palkata.

Tukityöjakson aikana:

  • osaaminen ja työllistymisedellytykset lisääntyvät
  • taloudellinen toimeentulo helpottuu
  • elämänhallinta ja hyvinvointi paranevat

Työaika. Tukityöllistetyn työaika on pääsääntöisesti 85 % täysimääräisestä työajasta ja jakson kesto 8 kuukautta. Poikkeuksena tähän sekä velvoitetyöllistettävät että oppisopimuksella työllistettävät, joilla on täysimääräinen työaika. 

Esimerkkejä Turun kaupungin paikoista

  • Hyvinvointitoimialalla voi työskennellä vaikkapa hoiva-avustajana. Työtehtävät vaihtelevat toimipisteittäin, mutta jos kyseessä on esim. vanhuspalvelut, tehtäviin voi kuulua seurustelua, ruokailussa avustamista, ulkoiluttamista tai muuta virikkeellisessä toiminnassa avustamista.
  • Vapaa-aikatoimiala työllistää mm. kirjastoavustajan ja museovalvojan tehtäviin. 
  • Sivistystoimialalle haetaan koko ajan kouluavustajia ja päiväkotiapulaisia.
  • Konsernihallinnossa on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Paikkoja on viestinnässä, digipalveluissa ja erilaisissa projektitehtävissä.
  • Valmennuspisteeseen palkataan aluesiivoojia, kalustekunnostuksen aputyötekijöitä, maalareita, muuttokuljetustyöntekijöitä ja ompelijoita.

Lisäksi eri toimialoilla on paikkoja mm. ruokapalvelutyöntekijöille ja toimistoavustajille. Ja paljon kaikkea, mitä ei tässä edes mainittu. 

Tarkempia tietoja tuetun työllistämisen mahdollisuudesta ja toimialojen työpaikoista

voit kysellä sähköpostitse: tukityotiimi@turku.fi. Tai tule kuuntelemaan maanantaisin työllistämisen yleisinfo -webinaari. Ilmoittautuminen tyopiste@turku.fi