Ulkoile ja kuntoile Citynomadin opastamana

Citynomadi on älypuhelimeen tai tablettiin ladattava ilmainen sovellus, joka vie sinut seikkailemaan ympäri Turkua. Citynomadissa voit tutkia karttoja ja niille luotuja reittejä ja kohteita. Sovellus näyttää sijaintisi kartalla ja näet läheisyydessäsi sijaitsevat reitit helposti.

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala on koonnut Citynomadiin monia erilaisia reittejä - minkä sinä valitset?

Kulttuurikuntoilureitit

Yhdistä kulttuuri ja ulkoilu! Reiteillä voit kuunnella kiehtovia tarinoita menneestä ja oppia uutta kaupungista. Kulttuurikuntoilureittejä löytyy jokaiseen makuun - tutustu Turkuun esimerkiksi arkkitehtuurin, yöelämän tai rakkaustarinoiden kautta. 

Paavonpolut

Paavonpolut ovat maastoon merkittyjä reittejä, jotka tutustuttavat kulkijoita lähiluontoon ja kaupunkiympäristöön eri puolilla Turkua. Huomioithan, että polut kulkevat myös metsäpoluilla, joilla sattaa olla vaikeakulkuisiakin kohtia. Paavonpolut on merkitty sinisillä puihin, kiviin, lyhtypylväisiin ja asfalttiin maalatuilla juoksijamerkeillä ja pyöreillä täplillä.

Taidetta Turun katukuvassa

Turun kaupungin taidekokoelmaan kuuluu lähes sata ulkoveistosta tai ympäristötaideteosta. Katso lisätietoa kotimatkasi varrella sijaitsevista tutuista veistoksista tai lähde vapaapäivän ratoksi ulkoveistoskävelylle bongaamaan uusia tuttavuuksia.

Muistolaattoja Turussa

Muistolaattoja Turussa -karttaan on koottu yli 90 esittelytekstiä kuvineen. Turun kaupungin lisäksi muistolaattoja ovat lahjoittaneet lukuisat yhdistykset ja yhteisöt. Aiheet vaihtelevat yksityishenkilöitä, yhdistyksiä ja organisaatioita kunnioittavista kohteista rakennusten ja historiallisten tapahtumien muistolaattoihin. Kartan esittelytekstit avaavat kohteita tarkemmin. Kuvauksista saa moninaisen kuvan Turun kaupungin historiasta, mutta osa kertoo laajemmin tarinaa myös Suomesta ja Euroopasta.