Uskalla puhua

Joskus olo on kuin risteyksessä, josta ei ole opasteita minnekään. Mitä seuraavaksi? Mikä on oikea suunta?

Pyydä rohkeasti apua. Välittäviä aikuisia on paljon.
 

Täältä löydät apua arkisissa tilanteissa

Turun Ohjaamo on palvelupiste alle 30-vuotiaille nuorille Turun ydinkeskustassa. Ohjaamosta löydät useita nuorten palveluja saman katon alta. Saat apua moniin erilaisiin asioihin, kuten työpaikan tai opiskelupaikan löytämiseen, henkilökohtaista neuvontaa, tukea ihmissuhteisiin ja vinkkejä harrastuksista. Ohjaamossa voit asioida ilmaiseksi ja ilman lähetettä.

Etsivä nuorisotyö auttaa, jos sinulla on elämässäsi asioita, joihin kaipaat muutosta tai apua. Nuorisotyöntekijöiden kanssa voit jutella luottamuksellisesti, jos kaipaat tekemistä, tunnet olosi yksinäiseksi tai kaipaat tukea hankalalta tuntuvassa elämäntilanteessa. Etsivä nuorisotyöntekijä ohjaa sinut oikeiden palveluiden ääreen.

Sosiaaliasiamies neuvoo sosiaalihuoltoon, nuoren asemaan ja oikeuksiin liittyvissä asioissa. Sosiaaliasiamieheltä saat apua, jos koet epäoikeudenmukaista kohtelua jossain palvelussa. Sosiaaliasiamies on puolueeton ja riippumaton.

Mielenterveystalon nettipalvelussa saat tietoa mielenterveydestä; milloin on syytä hakea apua ja mistä sitä saa.

Uskalla puhua -kampanjan tunnus

#uskallapuhua

Turun kaupungin kampanja rohkaisee nuoria puhumaan asioistaan aikuisille. Haluamme nuorten löytävän heille tarkoitet palvelut ja paikat. Kampanja on osa syrjäytymisen ehkäisemiseksi tehtävää työtä.