Turun kaupunki ja useat keskusta-alueella toimivat yritykset ovat tehneet turkulaisille yhteisen lehden Turun keskustan suuresta muutoksesta Suomen hienoimmaksi kaupunkikeskustaksi. Kaupunkilaisille jaettavan lehden voi lukea myös verkossa.

Tabloid-kokoisen lehden nimi on Uusi Turku. Lehti jaettiin 17.9.2020 kaikkiin turkulaistalouksiin ja yrityksiin sopivasti Turun päivän alla. 

Uusi Turku -lehti kertoo Turun uudistuvan keskustan lukuisista mahdollisuuksista niin kaupunkilaisen, kaupungin, yrittäjien kuin matkailijoiden näkökulmasta. Juttujen aiheina ovat mm. keskustan uudishankkeet, kaupallisen keskustan palvelut ja keskusta-asuminen.

- Halusimme kertoa kaupunkilaisille kivalla tavalla keskustan kehittämisestä. Lehti tulee jokaiseen kotiin ja sen avulla voi rauhassa tutustua eri näkökulmiin. Lehti avaa laajojen ja vaikeidenkin asioiden taustoja henkilöiden kautta, näyttää millainen uusi keskusta on ja ennen kaikkea, että keskusta on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, kertoo Turun viestintäjohtaja Saara Malila.

Lehti tulee jokaiseen kotiin ja sen avulla voi rauhassa tutustua eri näkökulmiin.

Uusi Turku -lehden jutuissa käsitellään monipuolisesti Turun keskusta-alueeseen liittyviä kehittämissuunnitelmia ja toimia liikennesuunnitelmista ilmastokaupunki Turun tavoitteisiin ja konkreettisiin tekoihin. Myös maan alle kurkistetaan ja tutustutaan joulukuun lopulla avautuvaan Toriparkkiin.

- Keskustan kehitys torin ympäristössä on ollut käynnissä pari vuotta, helpotusta keskustassa asioiville on luvassa jo muutaman kuukauden päästä, kun ensimmäinen vaihe eli Toriparkki avautuu ja pysäköintiongelmat poistuvat, sanoo Turun Toriparkki Oy:n toimitusjohtaja Jari Pölönen.

Lehden voi lukea myös verkossa

Kaupunkilaisille maksutta jaettavan lehden ovat toteuttaneet yhdessä Turun kaupunki, Turun Toriparkki, Auratum Asunnot, Arkkitehtitoimisto Sigge, LähiTapiola, Liedon Säästöpankki ja Skanska. Lisäksi sisällöissä mukana on useita keskustan kivijalkayrittäjiä ja toimijoita.

Lehti on tehty mainostoimisto Hansdotterissa ja painettu Hansaprintissä. Postin toimesta jaettavan lehden jakelumäärä on 131 111 kappaletta. Lehteä tulee jakoon myös kaupungin ja muiden mukana olevien toimijoiden toimipisteisiin.

Koko lehti on luettavissa Issuussa selailtavana näköisversiona ja erillisinä artikkeleina. Lisäksi lehden jutuista osa on julkaistu kaupungin sivuilla verkkoartikkeleina suomeksi ja ruotsiksi.