Kehitysvammaiset henkilöt toivovat ja tarvitsevat lisää erilaisia työmahdollisuuksia. Tähän apua tarjoavat Turun kaupungin kehitysvammapalveluiden työhönvalmentajat. He toimivat sekä tuettua työtä ja työtoimintaa hakevien henkilöiden kuin myös yritysten apuna.

Työhönvalmentajat Helena Pelkonen (vas.) ja Tarja Ahonen

Työhönvalmentaja auttaa työnantajaa löytämään työntekijän ja työntekijää löytämään sopivaa työtä. Työntekijä voi saada apua uusien tehtävien omaksumiseen ja myös tukea työyhteisössä toimimiseen.

– Joskus tarvitaan luoviakin ratkaisuja työtehtävien ja tekijöiden yhdistämiseksi. Tässä kohtaa me autamme, kertovat työhönvalmentajat Tarja Ahonen ja Helena Pelkonen.

Työhönvalmentajan palvelut ovat maksuttomia.

Tuettua työtoimintaa tai työllistyminen

Tuettu työllistyminen tarkoittaa kehitysvammaisten henkilöiden mahdollisuutta päästä palkkasuhteiseen työhön yrityksiin. Tuettu työtoiminta on taas palvelua, jossa tarjoutuu kehitysvammaiselle henkilölle mahdollisuus kokeilla taitojaan työelämässä.

  • Vammaispalvelut maksaa tuettuun työtoimintaan osallistuville työosuusrahaa.
  • Tuettu työtoiminta ei tarkoita työsuhdetta. Koeajan jälkeen vammaispalvelut perii työnantajalta korvausta työosuusrahaa vastaavan määrän.
  • Ohjaajat ovat säännöllisesti yhteydessä työnantajaan ja tuetun työtoiminnan työntekijään.
  • Työtoiminnan aikana arvioidaan mahdollisuuksia tuettuun työllistymiseen.

Työhönvalmentajat toimivat Turun Orikedon toimintakeskuksessa:

  • Tarja Ahonen p. 044 907 4891
  • Helena Pelkonen p. 050 577 1953

Orikedon toimintakeskus,
Kimokatu 12
20380 Turku
Avoinna ma - to klo 8 - 16, pe 8 - 14

Asiasanat: