Kesällä voi jälleen nähdä nuokkaribiilin eri puolilla Turkua. Kyseessä on kaupungin nuorisopalvelujen toiminta, jonka tarkoituksena on tavoittaa nuoria paikoissa, joissa he jo valmiiksi kokoontuvat.

Mikä?

Nuokkaribiili on pakettiauto, joka ajetaan tarpeen mukaan keskustassa ja lähiöissä nuorten kokoontumispaikkoihin. Biilissä kesän ajan töissä olevat nuoriso-ohjaajat pystyttävät auton viereen kokoontumispaikan nuorille. Autosta soitetaan musiikkia ja sieltä voi lainata monenlaisia liikuntavälineitä ja pelejä.

Nuokkaribiilin palvelut on tarkoitettu pää-asiassa 9–18-vuotiaille.

Mitä?

Biilistä on lainattavissa mm. pesäpallovälineet, kesälukemista ja sarjakuvia, jättiyatzy, hyppynaruja, twist-naruja, lentopallo, footbag, sulkapallosetti, petanquesetti, frisbeitä, pelikortteja, vilttejä, mölkky, uimapatjoja ja –renkaita, vesipyssyjä, vesipalloja, imatäytteiset sumopuvut, jne. Lisäksi nuokkaribiilin läppärillä on mahdollisuus päästä internetiin.

Paikalla on aina vähintään kaksi nuoriso-ohjaajaa, jotka voivat tarvittaessa auttaa ja neuvoa nuoria erilaisissa mieltä askarruttavissa asioissa.

Milloin ja missä?

Nuokkaribiili on liikkeellä kesäkuun alusta elokuun puoliväliin saakka ma–to klo 10–18 ja pe klo 10–16. Tarkoituksena on olla esim. keskiviikkoiltapäiväisin Puolalanpuistossa ja perjantaiaamuisin Uittamon rannalla. Lisäksi nuoret voivat tilata auton haluamaansa paikkaan toivomaansa ajankohtana puhelimitse, Facebookin kautta, Instagramista tai Whatsappia käyttäen. Biili on mukana myös erilaisissa tapahtumissa, kuten Etnofesteillä, Turun Päivässä, jne.

Yhteystiedot:

Puhelinnumero: 044 907 2990.
FB-osoite: www.facebook.com/nuokkaribiili
Instagram: www.instagram.com/nuokkaribiili
Blogi: http://nuokkaribiili.blogspot.fi