Turun museokeskus kerää kesän aikana ajatuksia unelmien museosta. Osallistu pitkin kesää Instagramissa hashtageillä #ideaturkuun ja #lisääturkuun.

Kilpailusäännöt

Instagram-kampanjassa etsitään kuvia lomareissuilla vastaan tulleista asioista ja ratkaisuista, joita haluaisi toteutettavan Turkuun.

Kerro mitä omilta kesän retkiltäsi haluaisit napata mukaan Turun kaupunkikuvaa ja kulttuurielämää piristämään, ja jaa se Instagramissa hashtagillä #ideaturkuun.

Myös Turussa kesää viettävät voivat osallistua jakamalla kuviaan asioista, jotka täällä ovat jo toimivia ja mitä haluaisivat kaupunkiin lisää hashtagilla #lisääturkuun.

Ideat voivat liittyä museoihin, muuhun itseä sytyttävään tapaan näyttää, käyttää tai toteuttaa kulttuuria tai vaikkapa kaupunkitilaan. Kesän aikana kuvia jaetaan eteenpäin unelmien_museo-instagram-tilillä ja kesän lopuksi kuvista parhaat palkitaan museon vuosikorteilla.

Kesäkuussa kaupungilla voi osallistua myös työpajoihin, joissa ideoidaan unelmien museota – miltä siellä näyttää, mitä siellä voi tehdä ja mitä sen toiminnassa on otettu huomioon. Pajat piipahtavat eri tapahtumien yhteydessä. Lisäksi pop up -pajapyörät liikkuvat Turun kaduilla ja puistoissa. Ensimmäiset tämän kesän ideat saatiin haaviin Halisten kaupunginosaviikkojen yhteydessä kesäkuun alussa. Kuvia pajoista jaetaan kampanjan Instagram-tilillä.

Turun museokeskuksen Unelmien museo -projektin tavoitteena on kehittää museotoimintaa sekä pitkällä aikavälillä toteuttaa Turkuun uusi historian museo. Kehittämistyön tueksi Museokeskus haluaa kuulla kansalaisten näkemyksiä aiheesta. Kerätystä materiaalista muodostuu samalla tutkimus- ja arkistokokonaisuus, joka kertoo nykypäivän arvoista sekä ihmisten museoihin, kulttuuripalveluihin ja vapaa-aikaan liittyvistä odotuksista.

Unelmien museo - turkulaiset kertovat from Turun museokeskus on Vimeo.
© Turun museokeskus ja tekijät