Perjantaina 21.8. ensi-iltaan tuleva Elämältä kaiken sain on kuvattu lähes kokonaan Turun seudulla. Pääosassa olevalla Vesa-Matti Loirilla on Turkuun erityinen side.

Elämältä kaiken sain on Mika Kaurismäen tuore draamakomedia vanhasta isästä (Vesa-Matti Loiri) ja tyttärestä (Armi Toivanen), joka uusioperheineen päättää pelastaa isän yksinäisyydeltä muuttamalla hänen luokseen. Yhteiselo ei kuitenkaan suju odotetulla tavalla –  vanhan kotitalon remontointi osoittautuu kimurantiksi, eikä isäkään kaipaa kaitsemista.

Turun seutu on ollut vahvasti mukana elokuvan tuotannossa. Filmi on kuvattu lähes kokonaan Satavan ja Naantalin kuvankauniissa maisemissa. Lisäksi Länsi-Suomen elokuvakomissio avusti tuotantoa muun muassa paikallisissa rekrytoinneissa sekä käytännön kuvausjärjestelyissä.

– Oli ilo saada Mika (Kaurismäki) työryhmineen kuvaamaan seudullemme. Yhteistyö sujui mainiosti ja lopputulos on hieno, elokuvakomissaari Teija Raninen kertoo

Jo toisen elokuvansa Turussa kuvannut Kaurismäki kertoo tuotannon sujuneen mallikkaasti.

– Turussa oli kuvausryhmä ja infastruktuuri valmiina. Lisäksi elokuvan tarina sopii hyvin tänne.

Loirilla lämpimät välit Turkuun

Turku saa varauksettomat kehut myös elokuvan toista pääroolia näyttelevältä Vesa-Matti Loirilta. Harva tietää, että Loiri on asunut Turussa vuosia 1970-luvun alussa. Tuolloin hän näytteli Tuomaksen roolin kaupunginteatterin näyttämölle sovitetussa Seitsemässä veljeksessä.

– Kyllä tässä melkein tippa tulee linssiin, kun näitä katuja kävelee. Turun saaristo, kauppatori ja jokiranta ovat kaikki aivan upeita paikkoja.

Kyllä tässä melkein tippa tulee linssiin, kun näitä katuja kävelee

– Vesa-Matti Loiri

Kaupunginteatterivuosinaan Loiri harrasti ahkerasti urheilua turkulaisissa seurajoukkueissa: jääkiekkoa Loiri pelasi Kiekko-67:ssa ja jalkapalloa TPS:ssä. Myös biljardia lyötiin ahkerasti Yliopistonkadun kuppiloissa.

– Kyllä niistä vuosista jäi valtavasti kavereita ja upeita muistoja. Ne olivat hienoja aikoja.

Loirin voi seuraavaksi nähdä Turussa, kun Sydämeeni joulun teen -konserttikiertue saapuu joulun alla Logomoon.

Lue lisää: