Elokuun 15. päivä käynnistynyt Koko kaupunki askeltaa – maailman ympäri -liikuntakampanja lähestyy puoliväliään. Leikkimielisen kisan johdosta käydään tiukkaa kamppailua Turun ohitettua kampanjan isäntäkaupunki Oulun.

Turku rikkoi  ensimmäisenä 20 000 askelletun kilometrin rajan, Oulun seuratessa heti kannoilla noin 700:n kilometrin päässä. Kauempana takana tulevat kilpakumppanit Tampere (noin 3500km) ja Vantaa (noin 2800 km). Nyt tarvitaan kaikenikäiset ja -kuntoiset turkulaiset mukaan pitämään Turku kärjessä!

Pekka Hyysalo haastekampanjan kasvona

Turun kampanjan haastajana toimii FightBack-urheilija Pekka Hyysalo. Askelluskampanjan Turku Triathlon Weekend -tapahtuman yhteydessä avannut Hyysalo kannustaa kaikkia turkulaisia ulos liikkumaan kauniiseen säähän.

–Nyt ylös, ulos ja lenkille askeltamaan! Voitetaan vähintään Tampere, Hyysalo kannustaa.

Turun kaupungin henkilöstö tempaisee oman osansa kampanjaan 27.8. Urheilupuistossa kävelylenkin ja puistojumpan tahdissa. Myös turkulaisissa päiväkodeissa, kouluissa ja vanhuskeskuksissa kerätään ahkerasti kilometrejä kampanjaan.

Kampanjan tavoitteena on lisätä arjessa liikkumista

Koko kaupunki askeltaa – maailman ympäri -kampanjan tavoitteena on innostaa kaupunkilaisia lisäämään arjessa liikkumista.  Kisan aikana 15.-31.8. kerätään kilometrejä lajeissa, joissa otetaan askeleita. Kävelyssä ja juoksussa kilometrien kerääminen on helppoa. Muissa askelluslajeissa, mm. vesijuoksussa tai tanssissa voi käyttää askelmittaria tai kisasivuilla olevia kilometriarvioita. Kaikkien kisaan osallistuvien turkulaisten kesken arvotaan runsas määrä liikuttavia palkintoja.

Turun kaupungin yhteistyökumppanina kampanjassa ovat Yle Turku, kaupunkilehti Turkulainen ja Sats Elixia. Turun kaupunki toivoo, että kampanjasta innostuvat kaikenikäiset kaupunkilaiset, ja kaikkia kumppaneita toivotaan mukaan edistämään turkulaisten arkiaktiivisuutta. Pidetään Turku liikkeessä!

Seuraa kisan tilannetta ja lisää omat kilometrisi:

Asiasanat: