Turun lukuisat teatterit tarjoavat läpi syksyn laadukasta ohjelmaa aina kaupunginteatterin Tamaran kaltaisista suurproduktioista nukketeatterikollektiivi Aura of Puppetsin Romeo & Julia -versiointiin.

Turun teatterisyksyn merkkitapaus on Turun kaupunginteatterin loistelias Tamara. Operettitähti Tamara Lundista kertova musiikkinäytelmä tempaa mukaansa upeilla lauluesityksillä ja poikkeuksellisen näyttävillä puvuilla ja lavasteilla.

Kaupunginteatterin toinen suuri ensi-ilta on Anna-Leena Härkösen samannimiseen romaaniin perustuva Kaikki oikein. Tragikoominen näytelmä kertoo, miten pariskunnan elämä muuttuu seitsemän miljoonan euron lottovoiton jälkeen.

Teatteri laajentaa syksyllä toimintaansa uuteen väistötilaan Humalistonkadun Domino-teatteriin. Perinteikkäässä Dominon salissa esitetään muun muassa Jukka ja Kimmo Rasilan tähdittämä Americo! sekä standup-komedia Luolamiehen ruuhkavuodet.

– Domino on upea ja tunnelmallinen paikka, jota olemme remontoineet entistä paremmin katsojia palvelevaksi, kaupunginteatterin tiedottaja Kirsi Lönnmark toteaa.

Åbo Svenska Teater viettää puolestaan 176-vuotisjuhliaan. Sen kunniaksi Suomen vanhimmassa teatterissa järjestetään tunnin mittaisia tutustumiskierroksia teatterin tiloihin ja näytelmien kulisseihin. Åbo Svenska Teaterin syksyn pääesitys on koskettava musikaali Myrskyluodon Maija.

Linnateatterin loppuvuosi on pullollaan ohjelmaa näytelmistä, stand up -komediaan ja rock-keikkoihin. Linnateatterin syksyn merkkitapaus Stockmann Yard on herkullinen komedia Pohjoismaiden suurimmasta tavaratalosta.

Tanssiteatteri ERI vieraili nykyaikaan päivitetyn Hannu ja Kerttu -näytelmänsä kanssa menestyksekkäästi Kiinassa ja tuo sen syksyllä uudestaan nähtäväksi Turkuun. Myös Turun Nuori Teatteri vie katsojat taianomaisiin seikkailuihin koko perheen näytelmän Aladdin ja ihmeellinen lamppu myötä.

Samppalinnan kesäteatteri viettää Onnen päivät -esitysten jälkeistä lomaa. Seuraavan kesän näytelmäksi on varmistunut versio Whoopi Goldbergin tähdittämästä menestysleffasta Nunnia ja Konnia.

Turun Nuoren Teatterin Aladdin ja ihmeellinen lamppu saa ensi-iltansa 20.9.

Poikkitaiteellinen festivaali valtaa Manillan syyskuussa

Manilla-teatterissa järjestetään 21. tehdasfestivaali Manifesti 4.–20.9.2015. Festivaali on Manillan 1860-luvulta peräisin olevassa tehdaskiinteistöissä vuodesta 1994 lähtien järjestetty poikkitaiteellinen tapahtuma.

Festivaalin ohjelmassa on muun muassa Aurinkobaletin Regina kohtalon suudelma, Loikka on Tour -tanssielokuvia ja Kinetic Orchestran Myrskyjä vesilasissa.

Manifestin tuottaa Pro Manillasäätiö pääyhteistyökumppaninaan Aurinkobaletti. Tapahtumaa tukevat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Turun teatterikerhon säätiö ja Turun kaupunki.

Manillan tiloissa on syksyllä nähtävillä lisäksi muun muassa Aurinkobaletin ja kaupunginteatterin yhteisproduktio Saiturin joulu sekä Aura of Puppets -nukketeatterikollektiivin kunnianhimoinen Shakespeare-versiointi Romeo & Julia.

Aura of Puppetsin post-apokalyptinen Romeo & Julia  on nukketeatterin juhlaa.

Lue lisää: