Keskustan alueella enimmäispysäköintiaikaa on pidennetty tunnista kahteen tuntiin, minkä toivotaan helpottavan keskustassa asioimista.

Keskustan alueella 23:n pysäköintilippuautomaatin enimmäispysäköintiaikaa on pidennetty tunnista kahteen tuntiin. Keskustassa ainoastaan kauppatorin varikon ja Kauppiaskadun Wiklundin edessä olevissa pysäköintilippuautomaateissa säilyy lyhyt puolen tunnin enimmäispysäköintiaika. Lopuissa pysäköintiautomaateissa ei ole aikarajoitusta.

Pidennetyn pysäköintiajan tavoitteena on helpottaa keskustassa asioimista. Ajan pidentämistä ovat toivoneet sekä keskustan yrittäjät että keskustassa asioivat. Päätös pysäköintiajan pidentämisestä hyväksyttiin Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa ja nyt lippuautomaatit on ohjelmoitu niin, että niistä voi ostaa kaksi tuntia pysäköintiaikaa. Pysäköintimaksut eivät ole muuttuneet.

Pysäköintiajan pidennys on osa keskustan kehittämistoimia, jossa Turun kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä Turun ydinkeskustayhdistyksen kanssa. Tavoitteena on keskustan kaupallisen kilpailukyvyn parantaminen ja muun elinvoiman lisääminen.

Enimmäispysäköintiajat kartalla:

 

Asiasanat: 
Kaupunginosa/Alue: