Elokuun 15. päivä käynnistynyt Koko kaupunki askeltaa – maailman ympäri -liikuntakampanja on pian loppusuoralla. Myös Kaupungin vammaispalveluiden yksiköissä ollaan innolla mukana askeltamassa kilometrejä. Eikä vain kampanjan aikana vaan ihan joka päivä.

Toivolan asiakkaat Ville-Veikko ja Sini kävelyllä

– Liikumme ja ulkoilemme joka päivä lounaan jälkeen. Nyt olemme kampanjan innoittamina merkinneet kävelemämme kilometrit myös ylös, kertoo Toivolan toimintakeskuksen vastaava ohjaaja Päivikki Hyvätti.

– Kävelemme toimintakeskuksen läheisyydessä Mäntymäessa ja käymme esimerkiksi lähikaupassa. Joidenkin asiakkaiden kanssa kävelemme myös lyhyempiä lenkkejä.

Monet muutkin vammaispalveluiden yksiköt ovat mukana kampanjassa, esimerkiksi Orikedon toimintakeskus, Pompon päivätoiminta ja Kehräkoti. Turun kaupungin vanhuspalvelujen yksiköt järjestivät omia liikunnallisia iltapäiviä kampanjan ensimmäisellä viikolla.

 

Ohjaaja Reino Mäkilän johdolla lähdetään päivän lenkille

Kaupungin vammaispalvelujen asumispalvelluissa sekä päivä- ja toimintakeskuksissa tarvitaan avustajia esimerkiksi juuri ulkoilussa. Avustajaksi voi tarjoutua jo kampanjankin aikana tai myöhemmin.  Lisätiedot: Vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski, kaisa.kiiski@turku.fi

Koko kaupunki askeltaa – maailman ympäri -kampanjan tavoitteena on innostaa kaupunkilaisia lisäämään arjessa liikkumista.  Kisan aikana 15.–31.8. kerätään kilometrejä lajeissa, joissa otetaan askeleita.

Lisätiedot: www.turku.fi/kaupunkiaskeltaa