Turussa sijaitseva kylpylähotelli Caribia vaihtaa omistajaa. Caribia siirtyy liiketoimintakaupalla S-ryhmältä Holiday Club Resorts Oy:lle lokakuun alusta lähtien. Caribian Areenassa pelaa ja harjoittelee lukuisa joukko turkulaisia urheiluseuroja, joille Turun kaupunki on jo aloittanut uusien tilojen etsimisen.

Holiday Club Resorts Oy

on Euroopan johtava viikko-osakeyritys ja merkittävä vapaa-ajan asumisen ja matkailun toimija.

  • Holiday Club Resorts Oy:llä on entuudestaan 30 lomakohdetta ja 1 700 loma-asuntoa. Kohteista kuudessa on loma-asuntojen lisäksi myös kylpylähotelli.
  • Yhdeksän kohdetta sijaitsee Suomen ulkopuolella Ruotsissa, Espanjan aurinkorannikolla ja Kanariansaarilla.
  • Holiday Clubilla on noin 50 000 viikko-osakasperhettä.
  • Tilikaudella 2013–14 konsernin liikevaihto oli 123 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli 722 henkilöä.
  • Yrityksen pääomistaja on intialainen Mahindra Holidays & Resorts India Limited. Omistajia ovat myös Holiday Clubin toimiva johto ja Fennia-konserni.

Lisätietoja: www.holidayclub.fi

Uusi omistaja aikoo investoida kohteeseen lähes 20 miljoonaa euroa, suunnitelmissa on rakentaa kylpylähotelliin muun muassa loma-asuntoja. Areenaan suunnitellaan SuperPark Turku -nimistä sisäaktiviteettipuistoa. 

Turun kaupungissa ollaan omistajavaihdokseen ja uusiin suunnitelmiin tyytyväisiä, vaikka ne aiheuttavat alkuvaiheessa paljon järjesteltävää erityisesti urheiluseurojen aikatauluissa.

– Hienoa, että Turkuun saadaan merkittävä investointi, joka tukee strategisia tavoitteitamme matkailun edistämisessä ja monipuolistamisessa. Kaupunki tekee kaikkensa auttaakseen urheiluseuroja siinä, että nopeasti eteen tulevan muutoksen aiheuttamat harmit jäävät mahdollisimman pieniksi, sanoo Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen.

Toimenpiteet korvaavien tilojen löytymiseksi ovat jo alkaneet, ja pääkäyttäjäseuroja on informoitu muutoksesta. Tavoitteena on, että suurin osa Caribian Areenalla harjoitelleista seuroista saa tulevaisuudessa kodin uudesta palloiluhallista.

Caribia remontoidaan läpikotaisin

Holiday Club uudistaa Caribian vastaamaan nykyvaatimuksia. Lomakeskus saneerataan kauttaaltaan: hotellihuoneet remontoidaan ja kohteeseen tuodaan uusia palvelukonsepteja. Uudistukset tehdään osissa siten, että Caribia palvelee täysin normaalisti sekä syksyn kylpylälomalaisia että kokousvieraita. Suunnitteluvaiheessa olevan remontin arvo on noin 3,5 miljoonaa euroa.

Kaupunki tekee kaikkensa auttaakseen urheiluseuroja siinä, että nopeasti eteen tulevan muutoksen aiheuttamat harmit jäävät mahdollisimman pieniksi

Timo Hintsanen

Caribian yhteyteen aiotaan rakentaa myös korkeatasoisia Holiday Club Villas -lomahuoneistoja. Yritys jalkauttaa Villas-konseptin nyt ensimmäistä kaupunkiympäristössä olevaan loma- ja kokouskeskukseen.

– Turun, ympäristökuntien ja saariston vetovoima luo loistavat puitteet Villas-projektille. Suunnittelemme rakentavamme yhteensä 60–70 yhden ja kahden makuuhuoneen laatuhuoneistoa, joissa on mm. täysin varusteltu keittiö, sauna ja parveke. Rakentaminen alkaa kesällä 2016, kertoo Holiday Club Resorts Oy:n toimitusjohtaja Vesa Tengman.

Caribiaan rakennetaan sisäaktiviteettipuisto

Uudistuneen Caribian sisälle suunnitellaan myös SuperPark Turku -nimistä sisäaktiviteettipuistoa nykyisen Areenan tilalle. Uusi puisto valmistunee ensi talven aikana. Puistoinvestointi on miljoonan euron luokkaa.

– SuperParkin ideana on saada lapset ja teinit liikkumaan ilolla, ja perheet viettämään yhdessä aikaa. Tavoitteena on synnyttää Turkuun merkittävä matkailukohde perhe- ja kokousasiakkaille, sanoo toimitusjohtaja Juha Tanskanen SuperPark -konsernista.

SuperParkin toteutuminen vaatii vielä Turun kaupunginhallituksen päätöksen nykyisen vuokrasopimuksen irtisanomiseksi Turun kaupungin ja Turku Ausade Hotelli Oy:n välillä.