Markulantien ja Satakunnantien risteyksen alikulkukäytävä uusitaan. Työt alkavat 39 viikolla kiertotien käyttöönotolla. Liikennevalot ovat hetkellisesti pois käytöstä maanantaina 28.9., kun valojen ajoitus säädetään kiertotielle sopivaksi. Urakka valmistuu 2016 kesän alussa.

Satakunnantien alittava vanha käyttöikänsä loppuun tullut betoninen rakenne korvataan aalloitetulla teräsputkisillalla. Alikulku on pois käytöstä töiden ajan. Satakunnantien liikennettä ei katkaista töiden ajaksi.

Työt tehdään kahdessa vaiheessa

Urakka vaiheistetaan kahteen osaan niin, että liikennettä ei tarvitse katkaista kokonaan. Ensimmäinen vaihe valmistuu vuodenvaihteen tienoilla ja koko urakka on valmis ensi kesän alussa.

Kummassakin vaiheessa Satakunnantiestä on puolet käytössä. Ajoneuvoliikenne siirretään tien käytössä olevalle puolelle niin, että kaistoja on käytössä neljä. Eli kaksi kumpaankin suuntaan. Kiertoreitti aiheuttanee liikenteen ruuhkautumista, koska kääntyvien kaistat jäävät pois Turusta Raision suuntaan ajettaessa. Tilannetta helpotetaan liikennevaloja säätämällä.

Kävelijät ja pyöräilijät käyttävät olemassa olevia suojateitä

Alikulun ollessa pois käytöstä jalankulkijat ja pyöräilijät ylittävät Satakunnantien risteyksen toisella puolella olevaa suojatietä käyttäen.

Alikulun uudistamisurakan teettää Turun Kiinteistöliikelaitos ja työn suorittaa JJ Kaivin ja Kallio Oy

Kaupunki pahoittelee töiden aiheuttamaan haittaa.

Suikkilan alikulkukäytävän sijainti kartalla (linkki)