​Kun lemmikkieläin katoaa, on omistajan hätä suuri. Turun seudulla kaikki löydetyt lemmikit viedään Turun kaupungin eläinhoitolaan. Kunnat, joiden kanssa Turku on tehnyt yhteistyösopimuksen löytöeläinten hoidosta, ovat Kaarina, Kustavi, Lieto, Masku, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo ja Vehmaa.

Jos lemmikkisi katoaa tai jos otat kiinni karkurin, on tärkeää ilmoittaa siitä Turun kaupungin eläinhoitolaan. Kadonneista ja löytyneistä eläimistä ilmoitetaan aina puhelimitse nro 050 554 6394.

Eläinhoitolan henkilökunta löytää nopeasti karkulaiselle oikean omistajan, jos olet kirjoittanut yhteystietosi kaulapantaan tai jos lemmikilläsi on rekisteröity mikrosiru! Eläin luovutetaan omistajalle eläinhoitolan aukioloaikana hoitomaksua vastaan.

Turun kaupungin Eläinhoitola, yhteystiedot:

Vanha Tampereentie 229
20380 Turku
puh: 050 554 6394
Avoinna: arkisin 8.00-18.00, la-su 8.00-17.00

Muina aikoina kiireellisissä asioissa yhteys poliisiin 112! Eläinhoitolan aukioloajan jälkeen poliisit tuovat löytöeläimet omilla avaimillaan eläinhoitolaan.

Turun kaupungin Eläinhoitolassa hoidetaan vuosittain noin 350 löytökoiraa, noin 600-800 kissaa ja kymmeniä pikkulemmikkejä kuten häkkilintuja, kaneja ja pikkujyrsijöitä.

Löytöeläimiä tulee lain mukaan säilyttää hoitolassa 15 päivää, jonka jälkeen niille voidaan etsiä uusi koti tai ne voidaan lopettaa.

Lue lisää eläinhoitolasta