#NUORIMIELI täyttää nuorten taide- ja toimintatalo Vimman taidokkailla teoksilla, joissa on hyödynnetty rohkeasti kierrätysmateriaaleja aina karkkipaperista metalliromuun. Mukana on myös maalauksia. Näyttely on Fendarin kädentaitopajan nuorten itse suunnittelema ja toteuttama ja se on avoinna 29.9.–19.11.2015.

Karamellien käärepapereita, metallirasioita ja pullonkorkkeja; monenlaista sekatekniikkaa. Tänä vuonna Fendarin syysnäyttelyn töissä korostuu erityisen kekseliäs kierrätysmateriaalien käyttö. Nuoret ovat saaneet vapaat kädet tehdä teoksista itsensä näköisiä käyttämällä haluamiaan tekniikoita ja materiaaleja. Esillä ovat muun muassa karkkipapereista koostettu mekko ja vanhasta pulpetista kasvanut taideteos.

– Myös maalauksia on noin kolmenkymmenen teoksen joukossa runsaasti, ja nekin ovat kehyksiä myöten nuorten tekemiä. Samoin näyttelyjuliste, kertoo ohjaaja Taru Haapsalo Fendarista.

Kaikki työt on tehty Fendarissa vuoden 2015 aikana.

Fendari on Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan nuorisopalveluiden nuorten työpaja. Sen toiminta kohdistuu alle 29-vuotiaisiin turkulaisiin nuoriin, jotka tarvitsevat työ- ja yksilövalmennuksen eri osa-alueita. Turun kaupungin yhtenä poikkihallinnollisena strategisena painopisteenä on nuorisotyöttömyyden vähentäminen, johon nuorten työpajat Fendari omalta osaltaan vastaa.
Fendarissa nuoret suunnittelevat ja toteuttavat ohjaajien opastuksella monenlaisia tuotteita myyntiin. Työpajoilla tehdään myös asiakastilauksia ja osallistutaan erilaisiin projekteihin. Ekologisuus on kaikessa toiminnassa tärkeää ja Fendarissa valmistetuissa töissä hyödynnetään laajalti kierrätysmateriaaleja.
Työpajojen nuoret tulevat monista eri lähtökohdista ja taustoista – pajalla jokainen nuori saa apua ja ohjausta erilaisissa elämää askarruttavissa asioissa työhön tai omaan elämään liittyen.

Nuorten työpaja Fendarin syysnäyttely nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa (Aurakatu 16, 2. krs) 29.9.–19.11.2015. Avajaiset ti 29.9.2015 klo 12–15, tervetuloa!

Nuorten työpaja Fendari, Amiraalistonkatu 6, 20100 Turku.

Lisätietoja:
Taina Laaksonen, Ohjaus ja tuki -yksikön toiminnanjohtaja

 

Kaupunginosa/Alue: