Varsinais-Suomen yleiset kirjastot esittäytyvät Turun kansainvälisillä kirjamessuilla, viimevuotiseen tapaan yhteisellä osastolla.

Kirjastoissa myydään edullisia kirjamessulippuja hintaan 10 €/lippu.

Varsinais-Suomen yleisten kirjastojen ja Kirjastot.fi:n messuteema on tänä vuonna sananvapaus, jota käsitellään perjantaina 2.10. klo 10.00 messukeskuksessa alkavassa Sana on vapaa? Puheenvuoroja sananvapauden rajoista –seminaarissa (kokoustila 3, Jukola). Seminaarin avaa Turun kirjamessujen entinen messupäällikkö Kari J. Kettula, puhujina ovat vapaa toimittaja ja tietokirjailija Hanna Nikkanen, FT ja nykykulttuurin tutkija Tuija Saresma sekä toimittaja ja tietokirjailija Ville Hänninen.  Välittömästi seminaarin jälkeen samassa tilassa alkaa Suomen kirjastoseuran paneelikeskustelu sananvapaudesta.

Seminaarin ilmoittautumisaikaa on jatkettu 1.10. klo 16 asti. Ilmoittaudu täältä.

Varsinais-Suomen kirjastojen yhteisellä messuosastolla A 57 on esillä eri aikoina ja erilaisista syistä kiellettyjä tai kohua ja sensuurimielialaa herättäneitä kirjoja. Lisäksi osastolla pyörii Ylen Elävän arkiston ohjelmaa mm. radiossa eri aikoina kielletyistä levyistä.
 
Osastolla on myös Varsinais-Suomen kirjastojen asiakaskysely, johon vastanneiden kesken arvotaan aktiivisuusranneke.
 
Messukeskuksen pihassa on lauantaina ja sunnuntaina Turun kaupunginkirjaston kirjastoauto.