Turun päivät järjestettiin Pietarissa 20.-22.10. Turku näyttäytyi tänä vuonna erityisesti elinkeinoyhteistyön ja kulttuurin kautta.

Turun päivien päätapahtuma oli Turun Seudun Kehittämiskeskuksen järjestämä Business to Business -tapahtuma, jossa yrityksille järjestettiin muun muassa alakohtaisia teemaryhmiä, verkostoitumista ja yritysvierailuja.

Turkulaista elinkeinoelämää esiteltiin Finnish Business in St. Petersburg -tapahtumassa

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Finnish Business in St. Petersburg -tilaisuuden kanssa, johon osallistui lähes 30 yritystä Turusta, Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta. Myös nuoret 25–45-vuotiaat johtajat tapasivat Forum of Leaders Bridge -tilaisuudessa.

−Teemat kertovat olennaisen myös siitä, mitkä alat ovat tänä päivänä vetovoimaisia: meri- ja metalliteollisuus, rakentaminen, logistiikka, ICT, healthbio, koulutusvienti ja matkailu, muun muassa. Uusia aluevaltauksia ja innovaatioita syntyy jatkuvasti, totesi Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell Finnish Business in St.Petersburgin lehdistötilaisuudessa.

Yhteistyö jatkuu partneriaatissa

Kaupunginjohtaja Randell tapasi varakuvernööri A. Govorunovin Smolnassa keskiviikkona 20. lokakuuta. Tilaisuudessa keskusteltiin Turun ja Pietarin kaupunkien välisestä yhteistoimintapöytäkirjasta vuosille 2016–2018. Yhteistyön keskeisiä teemoja ovat muun muassa elinkeino, kulttuuri ja turismi.

− Suomi on strateginen yhteistyökumppanimme. Turun kanssa meillä on pitkät yhteistyöperinteet, jota jatkamme myös kun venäläisedustajista koostuva partneriaatti saapuu Turkuun ensikuussa, totesi varakuvernööri Govorunov tapaamisessa.

Turun museokeskus ja Pietarin Uskonnon historian museo allekirjoittivat näyttelysopimuksen Turun päivillä Pietarissa.

Museoyhteistyö lujittaa kulttuurisuhteita

Turun museokeskus ja Pietarin Uskonnon historian museo allekirjoittivat näyttelysopimuksen Turun päivillä Pietarissa. Se tuo pietarilaismuseon näyttelyn Turkuun syksyllä 2016.

Turun päivät Pietarissa -ohjelma toteutettiin lukuisten yhteistyökumppanien kanssa. Suomi-Venäjä-seura toi Pietariin esimerkiksi uutta musiikkia Turusta: Anniina Aufin ja Jargoslavian.

Turku-päivien iltaklubilla esiintyi turkulais-helsinkiläinen Jargoslavia.

Turku päivät potkaistiin käyntiin jo aiemmin kulttuuriohjelmalla, kun Turun Filharmoninen orkesteri konsertoi Mariinski-teatterissa lokakuun 9. päivä.

Lue lisää:

 

Asiasanat: