Tervetuloa kuulemaan Turun nimistöstä ja sen historiasta. Kaavoitusarkkitehti ja Turun nimistötoimikunnan esittelijä Iina Paasikivi luennoi nimistöstä Arkistojen päivänä tiistaina 17.11. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Luentopaikka: Turun kaupungin auditorio, Puutarhakatu 1
Aika: tiistai 17.11. klo 13.00 alkaen
Auditorion aulassa arkistolähteitä luentoon liittyen.

Lue lisää Turun kaupungin nimistötoimikunnan historiasta:
Turun kaupungin nimistötoimikunta (pdf)

Arkistojen päivä

Arkistojen päivällä haluamme muistuttaa kansalaisia arkistojen merkityksestä tiedon säilyttäjinä, yhteiskunnan muistina ja kulttuurilaitoksina. Arkistojen päivää on vietetty Pohjoismaissa vuodesta 1998 lähtien marraskuun toisena lauantaina ja Suomi on ollut mukana vuodesta 2002.

Arkistojen päivällä on vuosittain valtakunnallinen teema, joinakin vuosina myös yhteinen teema kaikissa Pohjoismaissa. Teeman käyttö ei ole mitenkään sitovaa vaan Arkistojen päivän aiheet ja muodot voi valita oman arkiston tai oman alueen tarpeen ja kiinnostuksen mukaan.  Teemoilla halutaan tuoda esille arkistojen monimuotoisuutta, vaihtelevia sisältöjä ja tunnesiteitä menneen ja nykyhetken välillä. 
Turun kaupunginarkistot ovat osallistuneet tapahtumaan alusta asti. Näiden vuosien aikana olemme näyttelyissä esitelleet erilaisia arkistoaineistojamme, kuten kansakoulujen, Kupittaan alueen sekä puistojen, torien ja raitiotielaitoksen historiasta kertovia arkistolähteitä.

Kahtena edellisenä vuonna olemme viettäneet  Arkistojen päivää esitellen kaupunginarkistoa arkistokierroksilla.