Pietarin pk-yritysten Partneriat-tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Venäjän ulkopuolella Turussa 18.–20.11.2015. Se kokoaa Turkuun noin 200 elinkeinoelämän edustajaa yrityksistä, sijoittajista ja järjestöistä Suomesta ja Venäjältä. Turun kaupunki järjestää Partneriaatin yhdessä Pietarin kaupungin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Partneriaattia on järjestetty useiden vuosien ajan Pietarissa, ja ne ovat koonneet yhteen yrityksiä laajalti ympäri Venäjää sekä naapurimaita. Tapahtumat ovat olleet merkittäviä päättäjien sekä yritysedustajien verkostoitumisfoorumeita.

Partneriaattiin osallistuu lukuisia korkean tason yritysjohtajia ja julkisen alan vaikuttajia Suomesta ja Venäjältä. Foorumin avajaistilaisuudessa 19.11. klo 9 Suomen ja Venäjän talousyhteistyö nyt ja tulevaisuudessa kuullaan puheenvuorot Venäjältä kulttuuriministeriön varakulttuuriministeri Alla Manilovalta, Pietarin varakuvernööri Sergei Movtšanilta ja Suomesta työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafssonilta ja Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randellilta.

Partneriat-tapahtuma tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden verkostoitua erityisesti matkailualan, terveyden- ja terveysteknologian sekä bio- ja kiertotalouden aloilla toimivien suomalaisten ja venäläisten yritysten kanssa sekä saada tietoa uusista liiketoimintamahdollisuuksista molemmissa maissa. Perjantaina 20.11. osallistujille on järjestetty yritysvierailuja Turun seudun bio-, terveys- ja metallialan yrityksiin.

Tapahtuman puheenvuorot käännetään suomeksi ja venäjäksi.

www.partneriat.com/fi