Kotihoidon tavoitteena on ollut välittömän asiakastyön tehostaminen, asiakastyöajan osuuden kasvattaminen sekä asiakastyytyväisyyden parantaminen. Ulkoistamisella haetaan nyt uudenlaisia tapoja toiminnan tehostamiseen ja selvitetään, miten ulkoistaminen vaikuttaa kustannuksiin.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 15.9.2015, että kotihoidon alueen tai alueiden kilpailutusta lähdetään valmistelemaan yhteistoimintamenettelyn mukaisesti. Kaupunginvaltuusto hyväksyi 16.11.2015. kilpailutuksen osana vuoden 2016 talousarvioehdotusta.

Kotihoidon tavoitteena on ollut välittömän asiakastyön tehostaminen, asiakastyöajan osuuden kasvattaminen sekä asiakastyytyväisyyden parantaminen. Ulkoistamisella haetaan nyt uudenlaisia tapoja toiminnan tehostamiseen ja selvitetään, miten ulkoistaminen vaikuttaa kustannuksiin. Omaa toimintaa tehostetaan kaikilla lähipalvelualueilla edelleen yhden alueen ulkoistamisen ohella.

Kotihoidon kilpailutusta valmistelleelle ohjausryhmälle esitetään perjantaina 11.12.2015, että kotihoidon Luolavuori-Koivulan lähipalvelualueen palvelut kilpailutetaan.

Alueella työskentelevän kotihoidon vakituisen henkilökunnan työsuhde säilyy. Alueella on vakansseja 32. Vakituisen henkilökunnan kanssa neuvotellaan heidän toiveistaan, mihin muualle he haluavat kotihoidossa sijoittua ulkoisen toimijan aloittaessa. Henkilökuntaa tuetaan ulkoistamisprosessissa ja vaikutuksista keskustellaan yhdessä työterveyden ja työsuojelun edustajien kanssa.

Alueen kotihoidon asiakkaiden palveluiden jatkuminen turvataan koko muutoksen aikanakin.

Ohjausryhmä viimeistelee tarjouspyynnön tammikuun alun aikana. Sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee kilpailutusta ja laadittuja tarjousasiakirjoja kokouksessaan tammikuussa 2016. Kilpailutettu palveluntuottaja voi aloittaa alueella aikaisintaan syyskuussa 2016.