Yli miljoona ihmistä pakeni viime vuoden aikana Eurooppaan hakemaan turvaa sodan ja väkivallan kierteestä. Pakolaisia on liikkeellä ennen näkemätön määrä. Muuttoliike jatkuu, ja Turkuunkin hakeutuu uusia turvapaikanhakijoita. Turun kaupunki muistuttaa tämän vuoden kampanjalla, että muuttuneissakin oloissa meidän on yhdessä turvapaikan saavien kanssa rakennettava Turusta kaupunkia, jossa jokaisen on hyvä ja turvallinen elää.

Kriittisiä kysymyksiä saa ja pitääkin esittää, mutta väkivallalle, halveksunnalle ja pelolle ei saa antaa tilaa.

Kaupunkilaiset voivat itsekin vaikuttaa uusturkulaisen ja monikulttuurisuusteon valintaan antamalla tammikuun ajan omia ehdotuksiaan nimettävistä henkilöistä tai teoista.

Kuka, mikä?

Vuoden uusturkulaiseksi nimetään Turun seudulla asuva, maahanmuuttajataustainen henkilö, ja monikulttuurisuusteosta palkitaan puolestaan henkilö, yritys, yhdistys tai muu yhteisö. Molemmat palkittavat ovat esimerkillisesti edistäneet monikulttuurista vuoropuhelua ja yhteistyötä.

Viime vuosina uusturkulaisiksi on valittu yrittäjä Aydin Yilmaz, kaupunginvaltuutetut Roda Hassan, Alas Ali ja Muhis Azizi, opettaja Hatice Kütük, toimitusjohtaja Maria Severina, toimittaja Wali Hashi sekä Sondip ry:n ja Yhdessä Yhdistys ry:n puheenjohtaja Hasan Habib.

Monikulttuurisuusteko-tunnustuksen ovat saaneet Runokohtauksia-hanke, jalkapallo kotouttajana, Turun kristillinen opisto, eläkkeellä oleva opettaja Anja Marjanen, rehtori Annika Hongisto ja Turun normaalikoulun perusasteen moni- ja interkulttuurisuutta tukeva toiminta sekä Turun Naiskeskuksen kunniaväkivallan vastainen toiminta.

Kaikki palkitut henkilöt ovat esimerkkejä siitä, kuinka integroituminen uuteen kotimaahan kääntyy koko yhteisön hyväksi. Maahanmuuttajilla on myös kasvava merkitys Turun seudun kehityksen ja vaurastumisen kannalta.

Moninaiset monikulttuurisuusteot puhuvat sen puolesta, että turkulaisilla on halu toimia yhteistyössä ja yhdessä tulokkaiden kanssa.

Anna äänesi kuulua ja ehdota vaikka heti

Ehdotuksia voi tehdä 31.1.2016 netissä tai täyttämällä lomakkeen, joita on muun muassa Turun kaupuginkirjastoissa ja Turku-Pisteessä, Puolalankatu 5.

Lisätiedot kampanjasta: