Palveluseteli on tarkoitettu suun perustutkimukseen tai terveyskeskushammaslääkärin tekemän hoitosuunnitelman mukaiseen hoitoon. Palvelusetelin saatuaan potilas voi asioida valitsemallaan yksityishammaslääkärillä tai suuhygienistillä, jotka ovat tehneet kaupungin kanssa palvelusetelisopimuksen.

Turku on ottanut ensimmäisenä kuntana Suomessa käyttöön suun terveydenhuollon Parasta palvelua -järjestelmän sähköisen palvelusetelin.

Palvelusetelin avulla potilas voi asioida kaupungin kanssa sopimuksen tehneillä yksityishammaslääkäreillä. Palveluseteli nopeuttaa hoitoon pääsyä ja antaa potilaalle mahdollisuuden valita vapaammin hoitavan hammaslääkärin tai suuhygienistin.

Potilas maksaa hoidostaan omavastuuosuuden, joka on yksityishammaslääkärin tai suuhygienistin toimenpidehinnan ja palvelusetelin arvon erotus. Suun terveydenhuollon hyväksymiä palveluntuottajia voi vertailla Parasta palvelua –sivustolla.

Palvelusetelin saatuaan, potilas varaa itse ajan vastaanotolle. Aika kannattaa varata muutaman viikon sisällä palvelusetelin myöntämisestä, jotta hoito saadaan päätökseen palvelusetelin voimassaoloaikana.

Henkilökohtaista opastusta palvelusetelin käytöstä saa tiistaisin klo 9.00-11.00 ja torstaisin klo 13.00-14.00 kaupunginsairaalan aulassa (Kunnallissairaalantie 20).