Hortonomien yhdistys on valinnut Vuoden hortonomiksi Mari Helinin. Turun kiinteistölaitoksen ylläpitopäällikkönä toimiva Helin on aktiivinen vaikuttaja oman työympäristönsä lisäksi yhdistystoiminnassa.

Hortonomien yhdistys arvostaa monipuolisen osaamisen lisäksi Helinin työtä viheralan vaikuttajana ja edunvalvojana. Hän on toiminut aktiivisesti Kaupungin puutarhurien seuran hallituksessa. Puutarha-alan edunvalvonta on ollut hänelle tärkeä tehtävä palkkatöiden ohella ja hänet on palkittu Puutarhaliiton hopeisella (2013) ja kultaisella (2015) ansiomerkillä.

Vuonna 1999 Turun kaupungilla puistosuunnittelijana aloittanut Mari Helin vastaa tällä hetkellä Turun kaupungin infran ylläpidosta. Hänen johtamansa tilaajayksikkö vastaa kaupungin katu- ja viheralueiden lisäksi puisto- ja talousmetsistä, maanviljelystä, ulkoilusaarista, liikennevaloista ja omaisuuden hallintaan liittyvistä rekistereistä. Hänen mukaansa työssä onkin tärkeintä katu- ja viherpuolen yhdistäminen sekä poikkihallinnolliset kehityshankkeet.

Helin on havainnut selkeän muutoksen sekä kaupungin roolissa että omassa työssään. Hän toivoo lisää yhteistyötä asukkaiden kanssa.

- Kaupungin tulisi löytää uudenlaisia toimintatapoja olla asukkaiden kanssa enemmän tekemisissä. Tulevaisuudessa pitää tehdä entistä enemmän yhteistyötä asukkaiden kanssa, ja meidän virkamiestenkin pitää opetella uusia toimintatapoja, Helin sanoo.

Tulevaisuuden haasteeksi Mari Helin määrittelee kaupunkien vihertämisen entistä pienemmillä resursseilla. Monipuolisen tehtäväkentän eri osa-alueiden hallinta edellyttää taitoa visioida ja ymmärtää asioita pintaa syvemmältä.  Rakennetut viheralueet ja luonnonalueet ovat halvinta kaupunkilaisten hyvinvointia parantavaa rakentamista.

www.hortonomienyhdistys.fi

Asiasanat: