Tallinkin uuden nopean LNG-lautta Megastarin rungon koonti alkoi 9.2.2016 Meyer Turun telakalla. Kölinlasku tapahtui telakan traditioiden mukaisesti. Seremoniaa oli todistamassa yli sata katsojaa.

Laivanrakennusta jo vuodesta 1737

  • Meyer Turku Oy:n  telakalla on 1 500 työntekijää ja se on erikoistunut ympäristöystävällisten risteilyalusten, autolauttojen ja erikoisalusten rakentamiseen.
  • Yhtiö rakentaa parhaillaan risteilyaluksia TUI Cruises ‑varustamolle sekä nopeaa autolauttaa Tallinkille.
  • Turussa on rakennettu laivoja vuodesta 1737 alkaen.

Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer on erittäin tyytyväinen Megastarin rungon koonnin aloittamisen johdosta.

– Olemme suunnitelleet Tallinkin nopeaa laivaa yli vuoden hyvässä yhteistyössä Tallinkin kanssa, jotta voimme nyt esitellä uuden sukupolven LNG-voimanlähteemme ja julkisten tilojen uuden arkkitehtuurin. Lisäksi olemme koko ajan tuottaneet osia laivaan. Laivanrakennuksessa jatkuva kehitys on välttämätöntä, eikä traditioille juuri ole tilaa. Tästä huolimatta on hetkiä, jolloin on hyvä pysähtyä ja katsoa taaksepäin tekemäämme työhön. Tänään alamme koota laivaa jo valmistetuista osista, ja kohta laiva myös näyttää laivalta, Jan Meyer sanoo.

Laivanrakennuksessa jatkuva kehitys on välttämätöntä.

Jan Meyer

Juhlallisuuksissa oli paikalla myös Tallinkin toimitusjohtaja Janek Stalmeister. Tallinkille kölinlaskulla on suuri merkitys.

– Tämä on ensimmäinen LNG-aluksemme, ja Megastarissa on paljon uudistuksia monilla alueilla. Niinpä juhlimme jokaista askelta joka vie meidät lähemmäs laivan toimitusta ensi vuonna. Odotamme malttamattomina, että saamme esitellä tämän mahtavan laivan matkustajillemme, Stalmeister sanoo.

Megastar on valmistuessaan 212 metriä pitkä ja siihen mahtuu 2800 matkustajaa. Laiva operoi Helsingin ja Tallinnan väliä. Megastar valmistuu alkuvuodesta 2017. Megastar on LNG-käyttöinen, mutta pystyy käyttämään polttoaineenaan myös meridieseliä. Vetoisuudeltaan Megastar on 49 000 GT, ajonopeus on 27 solmua. Megastar täyttää kaikki Itämerelle asetetut tiukat ympäristönormit.