Turkulaiset ovat valinneet Vuoden Turkulaiseksi 2015 ammattilaisvapaaottelija Makwan Amirkhanin. Kilpailussa annettiin reilut 5200 ääntä, Amirkhani keräsi äänistä reilun kolmasosan, yli 1900 ääntä.

Vuoden Turkulainen 2015 -kilpailun ehdokkaat:

1. Satu Rasila, näytelmäkirjailija, Turun kaupunginteatterin dramaturgi
2. Makwan Amirkhani, raketin lailla UFC:ssä noussut vapaaottelija
3. Pete Poskiparta, Vuoden 2015 taikuri ja mentalisti
4. Turku Rock Academy, nuorten bänditoiminnan kehittäjä ja kouluttaja
5. Saana ja Olli, maailmalla mainetta niittänyt muotoilijapariskunta
6. Matti ja Taneli Kulo, Postikorttien Turku Facebook -sivuston perustajat ja ylläpitäjät
7. MBakery, Suomen parhaaksi 2015 valittu leipomo
8. Katariina Räike, Turun ydinkeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja
9. Pop-up Turku, Turun nuorkauppakamarin vetovoimahanke keskustan elävöittämiseksi.
10. Sirpa Jalkanen, immunologi ja tieteen akateemikko

Turkulaiset valitsivat voittajan kymmenen finalistin joukosta. Valinta julkistettiin Turun kaupungintalolla keskiviikkona 10.2. Amirkhanin kruunasi voittajaksi Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Makwan Amirkhani (s. 1988) on yksi Suomen tunnetuimmista ammattilaisvapaaottelijoista. Hän on harrastanut erilaisia kamppailulajeja koko ikänsä. Amirkhani on viimeisin suomalaisottelija, joka on saanut sopimuksen Ultimate Fightning Championship-organisaatioon. Hänen painoluokkansa on höyhensarja (68,5 kg).

Amirkhani on tunnettu myös räväkkänä sosiaalisen median keskustelijana. Hän on ottanut vahvasti kantaa Eurooppaa ja koko Suomea koskevaan turvapaikanhakijatilanteeseen olemalla rasismia vastaan ja myös ojentanut maahan tulleita nuoria miehiä käyttäytymään kunnolla.

Amirkhani palkittiin helmikuun alussa Vuoden 2016 Someteko -palkinnolla hänen kyvystään vaikuttaa myönteisesti ihmisten asenteisiin sosiaalisessa mediassa.

Sympaattinen Amirkhani kiitti turkulaisia saamistaan äänistä ja kertoi yllättyneensä iloisesti tuloksen saavuttua. Hän kiitti urheilua elämäntilanteestaan. 

- En ollut nuorempana mallikansalainen tai mallioppilas, mutta löysin oman asian, jossa voin olla hyvä ja se on urheilu, hän sanoi palkintopuheessaan.

Palkintojuhlasta Amirkhani matkusti suoraan Lontooseen ottelumatkalle.

Kaupunginjohtaja Randell onnittelemassa Vuoden Turkulaista.

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randellille Amirkhanin voitto on myös tärkeä signaali turkulaisten suvaitsevaisuudesta.

-Minulle kaupunginjohtajana on hyvin tärkeää se, että turkulaiset valitsivat vuoden turkulaiseksi maahanmuuttajan. Se on hienosti tehty ja kertoo siitä, että tässä kaupungissa ihmistä arvotetaan tekojensa ja persoonansa, ei alkuperänsä, ihonvärinsä tai uskontonsa mukaan, Aleksi Randell sanoo. 

Toiseksi Vuoden Turkulainen 2015 -äänestyksessä sijoittui turkulainen leipomo MBakery / Mikko Hietala ja kolmanneksi Postikorttien Turku Facebook-sivuston perustajat Matti ja Taneli Kulo. Kuvassa vasemmalta Mikko Hietala, Makwan Amirkhani sekä Taneli ja Matti Kulo.

 

Asiasanat: