Suomeen saapuu ensimmäinen kansainvälinen triathlon-sarja, kun CHALLENGEFamily järjestää kisat Turussa 14. elokuuta. Viikonlopun aikana kisataan myös sprint-matkan kilpailu ja nuorten triathlon. CHALLENGEFamily on triathlonpiireissä tunnettu upeista kohteistaan ja erinomaisista järjestelyistään.

CHALLENGEFamily  -triathlonsarja

CHALLENGEFamily on nopeimmin kasvava triathlonsarja, johon kuuluu 44 puoli- ja täysmatkan triathlonkisaa yhteensä 21 maassa. Sarjan kohteet ovat näyttäviä ja inspiroivia niin kisaajille kuin katsojillekin. Yksi legendaarisimmista kisoista on CHALLENGERoth, jonka Triathlete-Europen lukijat äänestivät vuoden kisaksi 2011 ja 2012. Rothin kisa on Euroopan merkittävin ja suurin pitkän matkan kisa, jossa joka vuosi kisaa yli 5000 osanottajaa ja 210 000 katsojaa.

www.challenge-family.com  

Suomen kaupungeista Turku valikoitui Challenge-kisakohteeksi sijainnin ja uniikin kisanäyttämön takia. Viime kesänä järjestetty Turku Triathlon Weekend herätti Challenge-organisaation, joka halusi liittää kisan osaksi omaa perhettään.

- Tämä on kunnia ja upea saavutus viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyille kisoille. Turku Triathlon Weekend onnistui yli odotusten eikä toisaalta ole ihme, että ilmiöstä haluttiin saada kertaheitolla kansainvälinen ja osa laajempaa Challenge-perhettä, hehkuttaa CHALLENGETurku –kilpailusta vastaava Heikki Jaatinen SBR Finland Oy:stä.

Maailmanlaajuisesti toimiva CHALLENGEFamily on nopeimmin kasvava triathlon-tapahtumien sarja. Kilpailuja järjestetään vuodessa 44 yhteensä 21 maassa. Pohjoismaissa Challenge-kisoja järjestetään tällä hetkellä Tanskan Billund-Herningissä ja Fredericiassa, Norjan Tønsbergissä sekä Islannissa.  

Turku kansainvälisenä triathlon-näyttämönä

CHALLENGETurku kisataan ainutlaatuisessa kansallismaisemassa 14.8.2016. Viime vuoden TTW:n tapaan uintiosuus 1,9km suoritetaan Turun Aurajoessa, pyöräily 90km Turun ympäristössä ja juoksu 21,1km kantakaupungin joenvarsimaisemissa. CHALLENGETurku-kilpailussa kisataan puolimatkan triathlon sunnuntaina, lauantaina on luvassa nuorten kilpailu ja sprint-matka.

Kahden päivän tapahtumaan odotetaan noin tuhatta osanottajaa. Mukaan on tulossa triathlonin pro-huippunimiä kuten Timo Bracht, Darby Thomas ja Michelle Vesterby, vuoden 2015 Havaijin MM-kilpailujen nelonen.

Myös triathlonin grand old man Pauli Kiuru on Challenge-uutisesta innoissaan.

- CHALLENGETurku sitoo Suomen kiinteäksi osaksi kansainvälistä triathlonperhettä. Se tarjoaa paitsi ammattilaisurheilijoille myös harrastajille uuden mahdollisuuden kilpailla kotimaassa kansainvälisellä huipputasolla. Samalla Suomeen syntyy uusi kiinnostava ja elinvoimainen matkailuvaltti, sen merkitystä ei voi tässä ajassa vähätellä. Matkailu on yksi harvoja globaalisti ja kansallisesti kasvavia toimialoja. Liikuntamatkailulta odotan Suomessa erityisen paljon, Kiuru toteaa.

Reitit ja lisätiedot: www.challengeturku.com

Katso videolta vuoden 2015 Turku Triathlon Weekendin tunnelmia.