Kaupunginhallitus käsitteli G1:n tilannetta kokouksessaan maanantaina 7.3.2016. Kaupunginhallitukselle oli valmisteltu selvitys tämänhetkisestä tilanteesta. Selvitys löytyy myös kaupunginhallituksen kokouksen päätöslistasta.

Turun kaupungin sisäinen tarkastus selvittää mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimintaa. Lisäksi poliisi, Valvira ja Fimea selvittävät kukin osaltaan asiaa. Sisäisen tarkastuksen etenemisestä, kuten myös muiden selvitysten etenemisestä, raportoidaan tehtyjen päätösten mukaisesti kaupunginhallitukselle ja sosiaali- ja terveyslautakunnalle.

Viestintävastuu sisäiseen tarkastukseen ja viranomaisyhteistyöhön liittyvistä asioista on keskitetty kaupunginjohtajalle.

Kaupunginhalltus päätti 7.3.2016, että edellä mainitun selvitystyön rinnalla on tarkoituksenmukaista käynnistää myös kaupungin sisäinen selvitys mielenterveys- ja päihdepalveluiden mahdollisesta uudelleen organisoinnista ja johtamisjärjestelmän kehittämisestä.

Tehtävää selvitystyötä ohjaa kaupunginjohtaja ja selvityksen tekemisestä vastaa terveyspalveluiden palvelualuejohtaja Katariina Korkeila, joka raportoin selvitystyön etenemisestä suoraan kaupunginjohtajalle. Samalla kaupunginhallitus päätti, että mielenterveys- ja päihdepalveluiden organisointiin ja johtamisjärjestelmään liittyvien selvitysten etenemisestä raportoidaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle ja kaupunginhallitukselle.

Viime vuonna päätettiin käynnistää selvitystyö Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin psykiatristen palvelujen yhdistämisestä. Tämä selvitystyö jatkuu edelleen.

Kupittaan vanhuspsykiatrian tilanne nousi julkisuuteen Turun Sanomien jutussa torstaina 18.2. Kaupunki viestii asiasta avoimesti ja läpinäkyvästi siinä määrin kuin se on yksilönsuoja huomioiden mahdollista.

Kaupunginhallituksen kokouksen  esityslista ja kokoustiedote löytyvät osoitteessa: ah.turku.fi/kh/2016/welcome.htm

 

Asiasanat: