Lapsille ja nuorille tarkoitetut maksuttomat jalkapallotreenit alkavat toukokuussa Halisissa Frantsin kentällä. Toiminta on TPS:n ohjaamaa ja Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan tukemaa.

Ensimmäiset harjoitukset 6–12-vuotiaille ovat maanantaina 2. toukokuuta klo 18–19 Halisten koulun viereisellä Frantsin kentällä. Nuorille 13–18-vuotiaille harjoitukset alkavat samalla kentällä keskiviikkona 4. toukokuuta klo 19–20. Jalkapalloa pääsee pelaamaan kesäkuun loppupuolelle asti.

Jalkapalloharjoituksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, riittää, että tulee paikalle. Taidoiltaan ei tarvitse myöskään olla Zlatan.

– Kaikki ovat tervetulleita pelaamaan: pojat, tytöt, aloittelijat, kokeneemmat, kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset. Muodostamme ensimmäisellä kerralla ryhmät, kertoo jalkapalloa ohjaava Mahmud Merdan, joka on itsekin TPS:n kasvatteja ja pelannut A-junioreissa.

Halisten nuorten oma toive

Halisissa nuoret ovat toivoneet, että saisivat pelata jalkapalloa valmentajan johdolla. Mahmud Merdan on iloinen voidessaan olla mukana tämäntyyppisessä alueellisessa toiminnassa.

– Lapset ja nuoret tarvitsevat ohjattua tekemistä, jonkun eräänlaiseksi johtajaksi. Muuten homma voi helposti mennä tönimiseksi tai riitelyksi. Jalkapallossa on kyse myös hyvän urheilijamaisen käytöksen harjoittelusta, sanoo Merdan.

Kevään harjoitukset ovat lapsille ja nuorille maksuttomia. Kauden jälkeen osallistujien on mahdollista jatkaa jalkapalloa TPS:n maksullisissa ryhmissä.

Kaupunginosa/Alue: