Turun kaupunkikeskusta ottaa kevään vastaan vilkkaalla tapahtumaviikolla 4. - 10.5.2016. Samaan aikaan järjestetään Turun Ydinkeskustayhdistyksen Kaupunkikarnevaalit ja turkulaisen muotoiluväen taidonnäyte Turku Design Festival. Kaupunki tukee Kaupunkikarnevaaleja tarjoamalla maksuttoman keskustapysäköinnin karnevaalien avajaispäivänä.

Kaupunkikarnevaalien ohjelma

4.5. Avajaiset - maksuton pysäköinti keskustassa!
5.5. Ruoan teemapäivä
6.5. Lasten perjantai
7.5. Muodin teemapäivä
8.5. Äitienpäivä, ei ohjelmaa
9.5. Palveluiden teemapäivä
10.5. Putiikkien päivä

Aikaisemmilta vuosilta tuttu Putiikkiviikot saa jatkoa nyt Kaupunkikarnevaalien nimellä kulkevan tapahtuman muodossa. Tapahtumaviikon aikana ydinkeskusta-alueelta löytyy karnevaalitunnelmaa sekä runsaasti ohjelmaa ja toimintaa koko perheelle. 

Kaupunkikarnevaalien avajaispäivää vietetään 4.5., jolloin kannattaa suunnata keskustaan ostoksille. Helatorstaina herkkusuille on tarjolla ruokaelämyksiä keskustan ravintoloissa ja Hansatorilla. Perjantaina 6.5. kävelykatu täyttyy karnevaalihuveista perheen pienimmille. Turun ydinkeskusta muuntuu kevätmuodin näyttämöksi lauantaina 7.5. tuoden eri puolille keskustaa upeita muotielämyksiä tavaratalojen ja kivijalkaliikkeiden näytöksissä. Äitienpäivänä rauhoitutaan, mutta tapahtumat jatkuvat maanantaina 9.5. palveluiden teemalla. Tapahtumaviikon päättää Putiikkien päivä tiistaina 10.5.

Kauppatori on keskeinen tapahtumapaikka myös kaupunkikarnevaaleilla. Putiikkien päivänä 10.5. kauppatorilla on 150 pyörälle vartioitu parkki. Päivä on myös valtakunnallinen ”pyöräile töihin” -päivä.

Kaupunkikarnevaalien tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta www.facebook.com/Kaupunkikarnevaalit.

Maksuton pysäköinti Kaupunkikarnevaalien avajaispäivänä

Turun kaupunki tukee tapahtumaviikkoa tarjoamalla Kaupunkikarnevaalien avajaispäivänä keskiviikkona 4.5. maksuttoman kertapysäköinnin tapahtuman osallistujille. Maksuttoman pysäköinnin saa pysäköintikiekolla jopa kahdeksi tunniksi. Kuitenkin kauppatorin varikon ja Wiklundin edustalla sijaitsevilla puolen tunnin pysäköintipaikoilla pysäköinti on maksutonta puolen tunnin ajan. 

Keskusta-alueen pysäköintipaikkoja löytyy lähes 800 kappaletta. Tarkemmat pysäköintiohjeet löytyvät avajaispäivänä keskustan lippuautomaateilta.

Myös P-Louhi sekä Q-Park (Wiklund, Stockmann, Julia, Kivikukkaro) ovat mukana avajaispäivän tunnelmassa. Pysäköintilaitokset tarjoavat keskustassa asioiville ensimmäiset kaksi tuntia pysäköinnistä maksutta keskiviikkona 4.5.

Turku Design Festival 2016 - Kokemus on kuudes aisti

Kulttuuripääkaupunkivuonna startannutta Turku Design Festivalia juhlitaan tänä vuonna kuudetta kertaa. Kotimaista muotoiluosaamista nostavan kaupunkifestivaalin pääjärjestäjänä toimii Uuden muotoilun yhdistys. Tämän vuoden festivaalin slogan on ”Kokemus on kuudes aisti”. Ohjelmassa on ainakin design-myyjäiset, TDF Awards, business speed datingia, muotoiluaiheisia luentoja ja workshoppeja, elokuvanäytöksiä, brunsseja ja paljon muuta. Tarkoitus on osallistaa myös turkulaisia ravintoloita mukaan festivaaliin. Festivaalin yhteydessä järjestetään lisäksi suosittu Uuden muotoilun Kevätmarket, äitienpäivää edeltävänä lauantaina 7.5.2016 klo 11 - 17 VPK:n talolla. 

Tänä vuonna Turku Design Festivalissa palkitaan ensimmäistä kertaa muotoilijoita, muotoilun opiskelijoita sekä harrastajia TDF Awardseissa. Palkintotilaisuus järjestetään Uuden muotoilun Kevätmarketin yhteydessä Turun VPK:n talolla lauantaina 7.5.2016 klo 13:00 - 16:30. Tuomaristo koostuu muotoilun sekä liiketoiminnan ammattilaisista ja myös yleisö voi äänestää suosikkiaan. Palkintojen yhteisarvo on n. 6000 €. Lisäinfoa kilpailusta löytyy osoitteesta: http://turkudesignfestival.fi/2016/fi/tdf-awards/