Turun kaupunginhallitus käsitteli 2.5.2016 Fortuna-kortteliin liittyviä suunnitelmia. Esityksen mukaan kaupunki luopuisi Fortuna-korttelin osalta keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustamisesta ja aloittaisi kolmen korttelissa sijaitsevan rakennuksen myynnin. Kaupunginhallitus päätti jättää asian pöydälle.

Kaupunginhallitukselle esittiin, että korttelin rakennuksia ja rakennusaloja koskevat maanvuokrasopimukset tehdään 30–50 vuodeksi ja sopimuksiin kirjataan rakennusten korjausvelvoite sekä velvoite noudattaa Fortuna-korttelin konseptia.

Kolmen Fortuna-korttelissa sijaitsevan kaupungin omistaman rakennuksen myynti tultaisiin toteuttamaan kaksivaiheisesti siten, että korttelin kehittäminen muotiin ja designiin keskittyvänä kauppakorttelina toteutuu.
– Tarkoitus on, että kaupunki toteuttaa korttelin piha-alueet ja mahdollistaa myös ulkomyyntipaikkojen sijoittumisen piha-alueille, kertoo tonttipäällikkö Timo Laiho.

Myyntipäätös ei koskisi kaupungintaloa siipirakennuksineen, Apteekkimuseon rakennuksia eikä osoitteessa Linnankatu 14 sijaitsevaa Konsulintaloa. Kaupungintalon siipirakennusten, Konsulintalon sekä mahdollisen uudisrakennuksen omistus, rahoitus ja toiminnallinen toteutus selvitetään korttelin jatkosuunnittelun yhteydessä.

Ensimmäisessä vaiheessa myytäväksi esitettävät talot:

  • Kempen talo, Läntinen Rantakatu 13
  • Kempen piharakennus, Läntinen Rantakatu 13
  • Petreliuksen talo, Läntinen Rantakatu 15

Rakennuksiin liittyvät pienimuotoiset täydennysrakennusalat ja maapohja esitetään vuokrattavaksi rakennusten ostajille 30–50 vuodeksi. Maanvuokrasopimuksiin tullaan kirjaamaan rakennusten korjausvelvoite sekä velvoite noudattaa Fortuna-korttelin konseptia: ”Fortuna-kortteli on muotiin ja design-tuotteisiin keskittyvä kauppakortteli, matkailukohde ja vapaa-ajanviettopaikka. Kauppojen lisäksi korttelissa on kahvila- ja ravintolatoimintaa sekä työ-ja toimistotilaa. Korttelin toimijoiden yhteistyöllä mahdollistetaan korttelia palveleva aktiivinen tapahtuma- ja oheistoiminta.”
– On keskeistä, että korttelin tulevat toimijat jatkavat työtä Fortuna-korttelin konseptin toteuttamiseksi sekä yhteistyössä keskenään että keskusta-alueen muiden toimijoiden ja yhteisöjen kanssa, Laiho korostaa.