Kimmoke tarjoaa vauhtia vapaa-aikaan. Kimmokkeella voi harrastaa liikuntaa kaupungin uimalaitoksissa ja kuntosaleilla, nauttia kulttuurista tai elämyksistä urheilu- ja kulttuuritapahtumissa. Kimmoke-ranneke on tarkoitettu tiettyjä tukia saaville turkulaisille.


Kenelle Kimmoke-ranneke?

Kimmoke on tarkoitettu tiettyjä Kelan tukia saaville turkulaisille.

Lisätietoja: www.turku.fi/kimmoke

– Kimmoke on todella hyvä juttu! Minulta olisi moni paikka jäänyt käymättä ilman sitä. Olen saanut monenlaista inspiraatiota, löytänyt ystäviä ja uusia tuttavuuksia saunan lauteilla ja altailla, kiittää Jouni Männikkö.

Kimmoke on vienyt Männikön niin liikunnan kuin kulttuurinkin pariin ja aivan uusiinkin paikkoihin.

– Ajattelin, että filharmoninen orkesteri ei olisi minun juttuni, mutta yllätyin. Sehän oli kauhean mukavaa kuunneltavaa!

Männikön kehuma Kimmoke on tarkoitettu tiettyjä tukia saaville turkulaisille. Kimmokkeella pääsee edullisesti harrastamaan liikuntaa kaupungin uimahalleissa, uimaloissa ja kuntosaleissa sekä nauttimaan kulttuurista kaupungin kulttuurilaitoksissa.  Eikä siinä vielä kaikki. Kimmokelaiset saavat ajoittain kutsuja esimerkiksi jääkiekko- ja jalkapallo-otteluihin, teatteriin ja musiikkiesityksiin.

Männikölle mieluisia ovat olleet treenaus kuntosalilla ja erityisesti vesijuoksu.

– Voin suositella vesijuoksua kaikille. Se on oikein hieno harrastus. Impivaaran uimahallissa menen ensin salille ja sen jälkeen vesijuoksemaan. Sillä lailla lihaksetkaan eivät tule kipeiksi jälkeenpäin, Männikkö kertoo. 

Hän innostuu usein vesijuoksemaan jopa kilometrinkin matkan. Kunnon koheneminen on tärkeä juttu, mutta liikunta kannattaa muullakin lailla.
– Olo on jälkeenpäin usein väsynyt, mutta samalla on mahtava tunne, että on saanut lähdettyä.

Kimmoke tarjoaa myös sisäänpääsyjä museoihin, kädentaitoharrasteisiin ja joillekin kursseille.
– Tarjonta on ollut tosi mielekästä ja olen melkein aina mennyt sinne, mitä on ollut tarjolla, Männikkö naurahtaa.

Männikölle haastattelupäivä toi iloisen uutisen.
– Sain kuntouttavia töitä muutamaksi päiväksi viikossa, ainakin nyt ensi alkuun, Männikkö iloitsee.

Haastattelu on tehty vuonna 2016.
Kuva: Marianne Aartoma opastaa Jouni Männikköä.

 

 
Asiasanat: