Eri puolilta Turkua mm. Ruissalosta, Hirvensalosta ja Pansiosta löytyy yhteensä 22 ulkokuntosalia. Niiden ulkokuntolaitteilla voi harjoittaa lihasvoimaa esimerkiksi kävelylenkin ohessa. Ulkokuntolaitteiden käyttöön on nyt kehitetty opas, joka on kohdennettu erityisesti ikääntyneille.

Harjoittelu ulkokuntolaitteilla on hyvä lihasvoiman harjoittamisen muoto ikääntyneille. Harjoittelu on tehokasta, kun se saadaan sisällytettyä arkipäivän toimintoihin. Oppaassa onkin tietoa juuri ikääntyneiden lihasvoimasta ja lihasvoimaharjoittelusta. Oppaassa muistutetaan myös monipuolisesta arkipäivän aktiivisuudesta, sillä pelkkä lihasvoiman kasvattaminen ei riitä ylläpitämään kokonaisvaltaisesti toimintakykyä. Lisäksi opas ohjeistaa suorituskuvien avulla, miten lihasvoimaa voi harjoittaa seitsemässä erilaisessa ulkokuntolaitteessa. Ulkokuntolaitteet aktivoivat suuria lihasryhmiä ja samankaltaisia laitteita on monessa eri Turun ulkokuntosalissa.

Ulkokuntolaiteopas ikääntyneille on tuotettu osana Turun ammattikorkeakoulun koordinoimaa kansainvälistä HASIC-hanketta sekä Turun ammattikorkeakoulun fysioterapian koulutusohjelman opinnäytetyötä. Oppaan on laatinut fysioterapiaopiskelija Marina Manderoos.

Lisätiedot: