Kesä on kaupungissa ja polkupyörät ovat jälleen lainattavissa Apteekkimuseosta ja Qwenselin talosta, Luostarinmäen käsityöläismuseosta, Turun linnasta ja Wäinö Aaltosen museosta.

Lainapyörällä voi fillaroida museosta museoon ja samalla tutustua kaupunkiin, sen rakennettuun ympäristöön, historiaan ja julkiseen taiteeseen myös museoiden seinien ulkopuolella. Pyöräillen voi tutustua esimerkiksi kaupungin ulkoveistoksiin ja ympäristötaideteoksiin, arkkitehtuuriin tai historiaan eri reittikarttojen avulla. Kulttuurikuntoilureitteihin kuuluvia karttoja saa Turun museokeskuksen museoista, pääkirjastosta sekä matkailuinfosta.

Polkupyöriä lainaamalla Turun museokeskus haluaa tarjota kaupunkilaisille ja matkailijoille helpon tavan tutustua kaupunkiin ja tukea koko kaupungin houkuttelevuutta kulttuurimatkailukohteena.

Polkupyörien lainaaminen
Polkupyörät ovat lainattavissa museoiden aukioloaikoina ja ne tulee palauttaa lainauspäivänä klo 17 mennessä. Polkupyörät voi palauttaa mihin tahansa lainauspisteeseen. Esimerkiksi Turun linnasta lainatun pyörän voi palauttaa Luostarinmäen käsityöläismuseoon tai Wäinö Aaltosen museosta lainatun polkupyörän Turun linnaan. 

Lainaus edellyttää museon sisäänpääsymaksun maksamista. Polkupyörien varustukseen kuuluu kypärä ja lukko.
Polkupyörät ovat lainattavissa Turun päivään 16.9. asti.