Ruisrock ja Turun kaupungin nuorisopalvelut etsivät nyt 15–29-vuotiaita katutaiteesta ja graffitista kiinnostuneita nuoria toteuttamaan graffitimaalauksia tulevan kesän festivaalille. Kesän Ruisrockin alueohjelman yhtenä teemana on katutaide.

Nuorilla graffititaiteilijoilla on nyt hyvä mahdollisuus saada taideteoksensa esille Ruisrockin kymmentuhatpäiselle festivaaliyleisölle. Haussa on kuusi nuorta taiteilijaa, jotka pääsevät toteuttamaan graffitit festivaalialueelle tuleviin taidekontteihin ammattilaisten opastuksessa.

– Yhteistyöprojekti kaupungin nuorisopalveluiden kanssa on mahtava tapa osallistaa nuoria ja tuoda nuorten tekijöiden osaamista festivaaliyleisön nähtäville, sanoo Ruisrockin alueohjelman tuottaja Ilona Numminen.

Nuorisopalvelut antaa Ruisrockia edeltävällä viikolla valituille taiteilijoille opastusta graffitimaalaamiseen ja kukin kuudesta taiteilijasta saa myös kolmen päivän festivaalipassin.

Kontit tulevat Turun
katukuvasta festivaalilainaan

– Kaikki seitsemän juuri Turun katukuvaan tuoduista taidekonteista siirretään Ruissaloon ennen festivaalia ja maalataan jälleen mustaksi. Odotan innolla, kuinka upeaa jälkeä Ruisrock-visiitistä seuraa, itsekin graffitimaalausta jo 1990-luvun lopulta harrastanut ja niistä gradunsa tehnyt toiminnanjohtaja Tatu Moisio Turun nuorisopalveluista kertoo.

Turun taidekolmiot muuttuivat tänä vuonna taidekonteiksi, sillä niitä on helpompi siirtää paikasta toiseen, niitä voi hyödyntää myös talvella ja nyt nuorten on mahdollista käyttää myös niiden sisätiloja vaikka keikkapaikkana tai näyttelytilana. Myös Ruisrockissa konttien sisätilat tullaan ottamaan käyttöön.

Vuosi 2016 on Turun nuorisotyön 70-vuotisjuhlavuosi.

Graffitiluonnokset lähetetään perustelujen kera 26.6.2016 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: tatu.moisio@turku.fi tai whatsappilla/tekstiviestillä puhelinnumeroon 050 5546 388. Valittuihin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Ruisrock 2016 järjestetään Turun Ruissalossa 8.–10. heinäkuuta.