Turkulaissyntyisellä bisnesfestivaalilla pohditaan kahden päivän ajan teknologian vaikutusta terveyteen, energiaan ja oppimiseen.

The Shift sosiaalisessa mediassa

Seuraa tapahtuman kulkua aihetunnisteella #theshiftfi

Tapahtumassa esiintyy 16 puhujaa niin suurista kuin uusista yrityksistä, mukaan lukien energiayhtiö St1:n perustaja ja pääomistaja Mika Anttonen. Paikan päällä osaamistaan esittelee yli 60 maailmanlaajuista ja paikallista yritystä, jotka verkostoituvat ja visioivat tulevaisuuden yhteiskuntaa.

– Turussa on aina haluttu kokeilla jotain uutta ja ennennäkemätöntä. The Shiftin taustalla oleva innokas vapaaehtoisjoukko ja koko tapahtuman energia on hyvä esimerkki tästä, luonnehtii Turun kaupunkia 6Aika-kaupunkikehityshankkeessa edustava Anna-Mari Sopenlehto.

Tiistaina 31.5. sekä Turku Energia että yhdysvaltalainen yritysjätti GE suorittavat The Shiftissä lanseerauksen. Turun kaupunki on myös mukana tapahtumassa esittelemässä kaupungin mahdollisuuksia yritystoimintaan ja auttamassa alueen toimijoita kohtaamaan toisiaan.

– Turun kaupunki tuo oman kontin Linnanpuistoon aivan päälavateltan viereen. Tavoitteena on innostaa, tuoda yhteen ja synnyttää aivan uusia ideoita alueen elinkeinoelämän piristämiseksi. Kontilla voi tavata niin Turun kaupungin kuin Turku Science Parkin asiantuntijoita eri aloilta, Sopenlehto kertoo.

Vierailijoiden viihtymistä ja verkostoitumista edistävät kulttuuri- ja taide-esitykset, jotka levittäytyvät ympäri linna-aluetta. Epämuodollisissa tilanteissa vieraat voivat lähestyä toisiaan luontevasti. Vieraiden välisiä kahdenkeskeisiä tapaamisia järjestetään myös yllättävissä tilanteissa, kuten sähköautoajelulla ja pimeässä huoneessa.