Solar Republic tuo tänä kesänä Suomeen Hanoi Rocksin ja David Bowien historialliset valokuvanäyttelyt. Tunnettujen rockvalokuvaajien Justin Thomasin Hanoi Rocks 82–84 ja Gavin Evansin Bowie – The Session nähdään Turun Logomossa 22.7.–7.8.

Näyttelyiden aukioloajat

  • Logomossa 22.7.–7.8.
  • Ma-pe klo 11-19
  • La-su 12-18

Lisätietoa

Valokuvanäyttelyn tiedot Logomon sivuilla.

Maailmankuulu brittiläinen valokuvaaja Justin Thomas on tunnettu rock- ja musiikkimaailmaa käsittelevistä töistään. Hänen kuvissaan ovat esiintyneet muun muassa Led Zeppelin, Diana Ross, Stevie Wonder, Oasis ja Guns N’ Roses.

Thomas matkusti Hanoi Rocksin kanssa yhtyeen kulta-aikoina 1982–84. Nyt nähtävä näyttely Hanoi Rocks 82–84, kertoo yhtyeen matkoista Intiaan, Israeliin, New Yorkiin ja Britanniaan esitellen yhtyeen elämää niin lavalla kuin sen ulkopuolellakin.

– Justinista tuli ikään kuin perheenjäsenemme. Sillä ei ollut enää väliä, oliko kamera esillä vai ei, siksi Justin sai taltioitua Hanoi Rocksin kultakauden ainutlaatuisen läheisesti ja henkilökohtaisesti. Bändi oli parhaimmillaan ja kovassa vedossa, joten kuvista paistaa läpi bändin veljeys ja läheisyys – se, mikä teki Hanoi Rocksista Hanoi Rocksin. Ainutlaatuinen näyttely tulossa hyvät naiset ja herrat, check it out!, kertoo Sami Yaffa.

Maailmankuulut Bowie-kuvat miellyttivät laulajaa

Gavin Evans tunnetaan tinkimättömän tyylikkäistä henkilökuvistaan. Hän on tehnyt tilaustöitä maailman tärkeimmille lehdille, kuten New York Timesille ja Sunday Timesille. Hänelle ovat poseeranneet maailman suurimmat tähdet Juliette Binoche, Daniel Craig, Dusty Springfield, Morrissey, Iggy Pop, Ozzy Osbourne, Björk ja Terry Gilliam.

Bowie – The Session esittelee koskettavan ja intiimin kuvan Bowiesta legendan takaa. Evans seurasi Bowien uraa kaikkiaan yli 50 vuoden ajan. Bowie arvosti kuvia niin paljon, että piti näyttelyssä nähtäviä kuvia työhuoneensa seinällä. Kuvia on julkaistu useiden sanoma- ja aikakauslehtien kansissa eri puolilla maailmaa sen jälkeen, kun ne alun perin tilattiin Time Out -lehdelle vuonna 1995.

The Session on parhaillaan esillä Harpássa Reykjavikissa, jonne se siirtyi Berliinistä.

Arkkitehtuuri täydentää rock-tähtien näyttelyä

Rock-aiheisten valokuvien lisäksi yleisöllä on mahdollisuus perehtyä Logomon alueen tulevaisuuteen. Samalla pääsylipulla pääsee tutustumaan Logomolle johtavan kävelysillan suunnittelukilpailun finalisteihin.

Turun kaupunki järjesti Logomolle kulkevasta sillasta arkkitehtikilpailun kevättalvella 2015–2016. Kesäkuussa 2016 kilpailun voittajaksi valittiin teräksestä ja lasista rakennettava Jousi, joka kaareutuu ratapihan yli. Muut finalistisuunnitelmat Shakuhachi, La Bamba, Kaleidoscope, Punoja ja Crossover edustavat kekseliäisyyttä ympäri maailmaa.

Jousen ja viiden muun finalistin suunnitelmat ovat esillä Logomossa 22.7.–7.8. välisenä aikana Hanoi Rocks 1982–84 ja Bowie – The Session –näyttelyiden ohessa. Suunnitelmiin pääsee tutustumaan ilman erillistä pääsymaksua. Kaikki näyttelyt ovat avoinna arkisin klo 11-19 ja viikonloppuisin klo 12-18.

Uutinen päivitetty 15.7.2016 klo 10.14: lisätty tiedot siltanäyttelystä ja David Bowien kuva.