TUI Cruises -varustamo vastaanotti risteilyalus Mein Schiff 5:n Meyer Turun telakalla maanantaina 20.6.2016. Ympäristöystävällisyyteen ja matkustajamukavuuteen panostava alus aloittaa tiistaina kolmipäiväisen matkan Saksaan, jossa se pääsee risteilyliikennöintiin heinäkuussa.

Mein Schiff 5 on sarjansa kolmas alus, joka on rakennettu Turun telakalla ja ensimmäinen sen jälkeen, kun laivanrakennusyhtiö Meyer osti telakan syyskuussa 2014. Aluksen rakennustyöt aloitettiin saman vuoden marraskuussa, ja se luovutettiin risteily-yhtiö TUI Cruisesille kymmenen päivää etuajassa.

– Olen todella kiitollinen Turun-tiimillemme ja kaikille alihankkijoille, joiden työn ansiosta laivan ripeä valmistuminen on ollut mahdollista, Turun telakan toimitusjohtaja Jan Meyer kiitteli luovuttaessaan alusta TUI Cruisesisn toimitusjohtaja Wybcke Meierille.

Laivan rakentaminen on tuonut Turun seudulle 5500 henkilötyövuotta. Luovutustilaisuudessa Meyer myös kertasi yhtiön tekemiä investointeja tulevia tilauksia varten: telakalle rakennetaan uusi nosturi 30 miljoonalla eurolla, minkä lisäksi Piikkiössä sijaitsevaan hyttitehtaaseen investoidaan 17 miljoonaa.

Sarjatuotannossa alukset kehittyvät jatkuvasti

Alus on rakenteeltaan pääosin samankaltainen edellisten sisaralustensa kanssa, mutta sen tekniikkaa ja varustelutasoa on päivitetty. Uuden aluksen rakentamisessa on kiinnitetty erityistä huomioita ympäristöystävällisyyteen ja energiatehokkuuteen. Laivan energiankulutus on edeltäjiään vähäisempi, ja esimerkiksi sen rikkipäästöt alenevat 99 prosenttia uudenlaisen pakokaasukäsittelyn ansiosta.

15-kantisessa aluksessa on 2794 matkustajapaikkaa ja tilaa 1026-henkiselle miehistölle. Laivalta löytyy 13 ravintolaa, teatteri ja ulkoilma-allas. Laivaa aiotaan käyttää ainakin Itämerellä, Välimerellä ja Karibialla.

Meyer Turku on aloittanut Mein Schiff 6:n tuotannon jo kesäkuussa 2015, minkä lisäksi telakka rakentaa vielä laivaperheen seitsemännen ja kahdeksannen jäsenen. Telakalla valmistetaan myös nopeaa autolauttaa Tallinkin käyttöön.

Jan Meyer ja Wybcke Meier aluksen luovutustilaisuudessa,
Ulkouima-allas Mein Schiff 5:n yläkannella.
Mein Schiff 5:n luksushytti.
Aluksella on 13 ravintolaa.
Aluksen sisustuksessa taideteokset täydentävät oleskelutiloja.

 

Kaupunginosa/Alue: