Turun linnan esilinnan pihalle kohoaa ympäristö- ja yhteisötaideteoksena hiekkalinna. Hiekkalinnaa rakennetaan ja veistetään kesän aikana yhdessä kävijöiden kanssa päivittäin.

Hiekkalinnan rakennus

  • 2.7.–12.8. päivittäin klo 12–16
  • vapaa pääsy
  • #TurkuSandCastle

Lisätietoja

Linnan rakentajat saavat päästää mielikuvituksensa lentoon tai ottaa mallia Turun linnan arkkitehtuurista. Vapaa pääsy!

Hiekanveisto on ihmisiä yhdistävää mielikuvituksen leikkiä, jännittäviä tarinoita sekä pienoismaailmojen rakentamista. Turun linnan hiekkalinnan kautta kerrataan myös linnan rakentamisen historiaa sekä arkkitehtuurin peruskäsitteitä tekemällä itse.

Lohikäärmeitä ja katapultteja

Hiekkalinnan vieressä kaivon kannella voi myös tehdä käpylohikäärmeitä ja -yksisarvisia. Tämän lisäksi on tarjolla katapultteja, joilla valmis linna tuhotaan. Seuraavana päivänä rakennetaan taas uusi linna uusilla tarinoilla.

Huom! Sadesäällä hiekkalinnaa ei voi rakentaa. Sateisina päivinä tehdään pahvisia linnaveistoksia linnan pajassa. Pajaan pääsee linnan sisäänpääsymaksulla.

Someta paikan päältä

Ikuista päivän linna, sen tuho tai yksisarvisten seikkailut - käytä hashtagia #TurkuSandCastle. Hashtag toimii varsinkin Instagramissa ja Twitterissä. Kesän lopuksi voi palata eri päivien teoksiin ja tarinoihin.

Asiasanat: 
Kaupunginosa/Alue: